Garantie op zonnepanelen

U krijgt productgarantie en vermogensgarantie op uw zonnepanelen. Deze gaat in vanaf de installatie. U vindt uw garanties per onderdeel terug op uw offerte van EnergieWonen. Zo weet u exact waar u op kunt rekenen.

Productgarantie

Op al onze zonnepanelen krijgt u uiteraard productgarantie. Deze kan per fabrikant en type zonnepaneel variëren, maar ligt tussen de 10 en 25 jaar. Productgarantie wordt afgegeven door de fabrikant en houdt in dat wanneer er binnen de garantie periode een defect is geconstateerd aan het zonnepaneel, deze kosteloos vervangen of hersteld zal worden.

Vermogensgarantie

Naast garantie op het functioneren van het product krijgt u ook garantie op het vermogen van het zonnepaneel. Dit noemen we vermogenssgarantie. De fabrikant geeft aan met welk percentage het vermogen van het zonnepaneel per jaar afneemt. Dit heet degradatie van het paneel. Daarmee garandeert de fabrikant een bepaalde opbrengst na 25 jaar gebruik. Hoeveel dit is verschilt per fabrikant en type zonnepaneel.

Onze expert vertelt u graag meer over dit onderwerp. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Huis met zonnepanelen

Installatiegarantie

Op onze installaties krijgt u een garantie op het geleverde werk. Hieronder valt eventuele schade, loszittende onderdelen, niet aangesloten hardware en andere onderdelen die betrekking hebben op de installatie. Onze installatiegarantie is standaard 2 jaar, aangezien wij ervan overtuigd zijn dat wij te allen tijde een goede en degelijke installatie afleveren.

 

Stichting GarantieFonds ZonneEnergie

EnergieWonen is aangesloten bij Stichting GarantieFonds ZonneEnergie (SGZE). Deze stichting verzekert u van de volgende zaken:

a) Aanbetalingsgarantie
Indien het onverwacht voorkomt dat u een aanbetaling heeft gedaan en de installateur haar verplichting niet kan nakomen, dan zal de installatie door een andere aangesloten partner worden overgenomen.

b) Fabrieksgarantie
Indien een aangesloten installateur op enig moment ophoudt te bestaan, dan kunt u voor de fabrieksgarantie een beroep doen op de SGZE. Zij zullen voor u de garantieclaim indienen en afhandelen.

c) Geschillencommissie
Heeft u een verschil van mening met EnergieWonen en kunnen wij dat niet naar tevredenheid oplossen? Dan kunt u zich richten tot de geschillencommissie van de SGZE. Zij nemen uw dossier in behandeling en doen, na onderzoek, een bindende uitspraak.

Het lidmaatschap van de SGZE biedt maximale zekerheid aan u als consument. Uw belangen worden behartigd en het geeft u een gerust gevoel over uw investering. Uw systeem moet immers jarenlang probleemloos uw energie produceren.

 

Onze expert kan u meer vertellen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak

Onze expert kan u meer vertellen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak