Garantie op zonnepanelen

EnergieWonen verstrekt na iedere installatie een garantiecertificaat. U ziet dan precies hoeveel garantie u op ieder onderdeel van uw zonnesysteem krijgt. Zo weet u exact waar u op kunt rekenen.

Productgarantie 

Op al onze zonnepanelen krijgt u uiteraard productgarantie. Deze kan per fabrikant en type zonnepaneel variëren, maar ligt meestal tussen de 15 en 25 jaar. Productgarantie houdt in dat wanneer er binnen de garantie periode een defect is geconstateerd aan het zonnepaneel, deze kosteloos vervangen of hersteld zal worden.

Vermogensgarantie

Naast garantie op het functioneren van het product zelf krijgt u ook garantie op de hoeveelheid stroom die het zonnepaneel opwekt. Dit noemen we vermogensgarantie. De fabrikant geeft aan met welk percentage de productiviteit van het zonnepaneel per jaar afneemt, en garandeert daarmee een bepaald vermogen na 25 jaar gebruik. Hoeveel dit is verschilt per fabrikant en type zonnepaneel.

 

Huis met zonnepanelen

Onze expert vertelt u graag meer over dit onderwerp. Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Installatiegarantie

Op onze installaties krijgt u een garantie op het geleverde werk. Hieronder valt eventuele schade, loszittende onderdelen, niet aangesloten hardware en andere onderdelen die betrekking hebben op de installatie. Onze installatiegarantie is standaard 10 jaar, aangezien wij ervan overtuigd zijn dat wij te allen tijde een goede en degelijke installatie afleveren.

Stichting GarantieFonds ZonneEnergie

EnergieWonen is aangesloten bij Stichting GarantieFonds ZonneEnergie (SGZE). Deze stichting verzekert u van de volgende zaken:

a) Aanbetalingsgarantie
Indien het onverwacht voorkomt dat u een aanbetaling heeft gedaan en de installateur haar verplichting niet kan nakomen, dan zal de installatie door een andere aangesloten partner worden overgenomen.

b) Fabrieksgarantie
Indien een aangesloten installateur op enig moment ophoudt te bestaan, dan kunt u voor de fabrieksgarantie een beroep doen op de SGZE. Zij zullen voor u de garantieclaim indienen en afhandelen.

c) Geschillencommissie
Heeft u een verschil van mening met EnergieWonen en kunnen wij dat niet naar tevredenheid oplossen? Dan kunt u zich richten tot de geschillencommissie van de SGZE. Zij nemen uw dossier in behandeling en doen, na onderzoek, een bindende uitspraak.

Het lidmaatschap van de SGZE biedt maximale zekerheid aan u als consument. Uw belangen worden behartigd en het geeft u een gerust gevoel over uw investering. Uw systeem moet immers jarenlang probleemloos uw energie produceren.

 

 

EnergieWonen klantenservice

Onze expert kan u meer vertellen

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.