• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

 • Nu geopend (tot 21:00)
 • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Mooie zonnepanelen

De meningen over het uiterlijk van zonnepanelen zijn verdeeld. Het is een kwestie van smaak. Wat maakt een zonnepaneel nu echt mooi? De besparing op de energiekosten is dan wel geen esthetisch oogpunt, maar het is vaak wel doorslaggevend in de keuze. Mooie zonnepanelen hebben dus vooral een hoge opbrengst, zodat u er ieder jaar weer profijt van heeft.

Mooie zonnepanelen | EnergieWonen

Wat is de mooiste oplossing?

U bent vast ook niet blij met hoge stookkosten. Door te kiezen voor zonnepanelen zorgt u voor een reductie in de stookkosten en soms heeft u zelfs helemaal geen elektriciteitskosten meer.

Voor elk dak is een passend en mooi zonnepaneel te vinden. Laat u dus niet leiden door uw mening over de schoonheid van zonnepanelen, want onze adviseurs kunnen u prachtige oplossingen laten zien voor het verwerken van zonnepanelen op uw dak. Er zijn immers vele soorten zonnepanelen beschikbaar. Graag helpen wij u bij de keuze van mooie zonnepanelen.

Blauwe of zwarte zonnepanelen?

De kleur van een zonnepaneel is vaak bepalend in de keuze bij aanschaf van een zonnepaneleninstallatie. Over het algemeen zijn de zwarte (monokristallijne) zonnepanelen meer favoriet de blauwe (polykristallijne) zonnepanelen. De zwarte zonnepanelen sluiten vaak beter aan bij de donkere kleur van de dakbedekking.

Maar er is nog een ander verschil tussen de twee soorten zonnepanelen, namelijk het formaat. Monokristallijn (zwart) is vaak net iets kleiner dan polykristallijne panelen.

Afmetingen:

 • Zwart: 1,60m x 0,80m (lxb)
 • Blauw: 1,65m x 1m (lxb)

De dakpannen op uw dak

Bij het oriƫnteren op de mogelijkheden voor uw zonnepanelen komt u vaak ook dakpanzonnepanelen tegen. Deze soort vervangt de dakpannen op uw dak. Toch kiezen niet veel mensen voor deze optie, omdat de kracht van de dakpanzonnepanelen te wensen overlaat. De opbrengst en terugverdientijd zijn niet te vergelijken met die van reguliere zonnepanelen. De score is aanzienlijk lager.

De mooiste zonnepanelen

Bij het kiezen van de mooie zonnepanelen moet u vooral uitgaan van uw eigen wensen. Schoonheid in combinatie met andere belangrijke factoren, zoals opbrengstwinst, zorgen ervoor dat u waarschijnlijk uitkomt bij de zwarte monokristallijne zonnepanelen. Het rendement bij zwarte zonnepanelen is ongeveer 40Wp tot 45Wp hoger per zonnepaneel.

Wilt u direct advies of een gratis offerte aanvragen?Gratis persoonlijk advies

Voordelen van mooie zonnepanelen

Zonnepanelen geven uw dak en huis een strakkere uitstraling. De installaties van EnergieWonen zijn een een aanwinst op het dak. Mooie zonnepanelen zorgen voor onafhankelijkheid van de energieleveranciers en daarnaast dragen de installaties bij aan een schoner milieu.

Een goede keuze maakt u op basis van duidelijk informatie:

 • U begint meteen met besparen. De energierekening gaat omlaag.
 • De kosten van zonnepanelen zijn eenmalig. U kunt zelf alvast de terugverdientijd berekenen.
 • Energieprijzen blijven constant door het opwekken van eigen energie.
 • Teveel opgewekte elektriciteit verkoopt u terug aan de energieleverancier. Uw opgewekte energie is geld waard.
 • Met bewolking heeft u alsnog een goede opbrengst.
 • Na de terugverdientijd houdt u meer geld over.
 • Energie van zonnepanelen is groen, schoon en 100% duurzaam, zonder geluidsoverlast of horizonvervuiling.
 • Zolang er zon (of daglicht) is, leveren uw zonnepanelen winst op.
 • Een installatie geeft meerwaarde aan uw woning, net als bijvoorbeeld isolering.
 • Zonnepanelen zijn goedkoper geworden en dat betekent een snellere terugverdientijd (binnen 6 tot 8 jaar).
 • Een lange levensduur van meer dan 25 jaar betekent jarenlang energie en besparing. Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen snel terugverdiend.

Zonnepanelen kopen

Besparen op uw energierekening doet u in eerste instantie door minder te verbruiken. Dat vraagt om een verandering in gewoonte en gedrag, niet altijd even makkelijk, zeker niet met gebruik van alle moderne apparatuur.

Permanente besparing is natuurlijk waar u het liefst op uit bent. Door het plaatsen van zonnepanelen doet u in eerste instantie een investering, maar deze investering verdient u gegarandeerd terug. U bespaart op uw maandelijkse kosten en u spaart tegelijkertijd het milieu.
Lees meer over zonnepanelen kopen.

Zonnepanelen integreren, op of in het dak

Voor het plaatsen van zonnepanelen is de specifieke situatie van uw woning het uitgangspunt. U kunt zonnepanelen integreren op of in het dak. U maakt de keuze over wat u mooi vindt. De ervaren installateur van EnergieWonen realiseert altijd de mooiste manier van montage bij uw woning. U kunt er zelfs voor kiezen om de panelen te laten verzinken in het dak, zodat de panelen op dezelfde lijn liggen als de dakpannen.

Juweeltjes op het dak

Natuurlijk krijgen wij veel reacties op ons werk. Na het plaatsen van een nieuwe zonnepaneleninstallatie zijn bewoners het vaak eens over de toegevoegde waarde van de panelen. Die glimmende elementen zijn echte juweeltjes op het dak.

Indien u niet van glimmende elementen houdt, is het ook mogelijk om een anti-reflecterende coating aan te brengen. De lichtweerkaatsing is aanzienlijk minder. Daarnaast heeft het een positieve invloed op de omzet van het licht tot bruikbare energie.

Kortom, zonnepanelen besparen en zorgen voor een constante doorstroom aan energie en geld en zijn ook nog eens goed voor het milieu. Om meer te weten te komen over het besparen, de installatie, of de mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen voor persoonlijk advies.

Gratis offerte aanvragen