• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Opbrengst van zonnepanelen berekenen?

Met onze calculator kunt u de opbrengst van uw installatie berekenen. U wilt natuurlijk weten wat u concreet kunt verdienen aan uw zonnepanelensysteem. Hiermee houden wij rekening met verschillende factoren waar uw opbrengst van afhangt. Zo houden we rekening met de uren dat de zon schijnt in Nederland, de ligging van uw zonnepanelen, de hellingshoek, de stroomprijs (huidig en stijging) en krijgt u een overzicht van de eerste 10 jaar wat uw opbrengst zal zijn. Hiermee heeft u de unieke mogelijkheid om direct te zien wat u bespaart en wanneer u uw systeem heeft terugverdiend!

Voor uitleg over de verschillende velden kunt u op het informatiesymbool klikken, dan opent zich een nieuw venster met uitleg over de benodigde velden voor de berekening.

Uw dak om de opbrengst van te berekenen

en
-

Extra dakoppervlakte toevoegen?

+

Financieel

Veelgestelde vragen?

Wat is de prijs van zonnepanelen?

Dit is de meest gestelde vraag over zonnepanelen en direct ook het moeilijkst te beantwoorden. U kunt kijken bij 'Wat kost het?' voor de gemiddelde kosten van een zonne-energiesysteem bij EnergieWonen. De hoeveelheid panelen, de keuze voor een omvormer, uw dak en esthetische wensen hebben een (grote) invloed op de prijs.

Wat is een WattPiek nu precies?

Een WattPiek is een kengetal waarmee het vermogen van een paneel wordt weergegeven. Wellicht het beste te vergelijken met het aantal PK van een auto. Het geeft het maximale vermogen van een paneel weer. Dit wordt gemeten onder zogenaamde StandaardTestCondities (STC), waarbij een paneel kortstondig met 1.000 watt licht bij een celtemperatuur van 25 graden en een luchtmassa van 1.5 wordt belicht. Dit noemt men ook wel een flash test. Op de plus en de min van het paneel wordt dan gemeten hoeveel Watt er uit dat betreffende paneel komt. Dit gebeurt standaard bij ieder paneel dat de fabriek verlaat. Aan de hand van die uitkomst wordt het paneel geclassificeerd. Bijvoorbeeld 265 Wattpiek of 270 Wattpiek.

Hoe lang gaan panelen mee?

De technische levensduur van panelen ligt tussen de 25 en 30 jaar. Gedurende die periode neemt de opbrengst echter wel licht af. Doorgaans rekenen we met een jaarlijks verlies aan capaciteit van tussen de 0,3% en 0,5%.