Geld lenen kost geld

Groene lening voor zonnepanelen

Zonnepanelen met duurzame lening

Terug naar overzicht

Zonnepanelen worden steeds populairder. Dat is natuurlijk niet zo gek, want met de aanschaf van zonnepanelen bespaart u direct op uw energierekening. Wilt u zonnepanelen aanschaffen, maar daar niet uw (hele) spaargeld aan kwijt zijn?

Dan kunt u er tegenwoordig ook voor kiezen om zonnepanelen te financieren met behulp van een duurzame lening. Zo investeert u in een duurzamer huis zónder dat u eigen spaargeld hiervoor nodig heeft. En dat kan voor een vast bedrag per maand! 

Geld lenen voor zonnepanelen

Zonnepanelen financieren met een duurzame lening betekent een verantwoorde woning én voordelig achteraf per maand betalen. Maar er zijn natuurlijk nog meer voordelen!

  1. Een lagere energierekening en dat zonder investering
  2. Vaste lage rente én altijd boetevrij aflossen
  3. Hoger rendement dan bij de huur van zonnepanelen
  4. De betaalde rente is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar


Benieuwd naar zonnepanelen met een duurzame lening?

Ja, ik wil een adviesgesprek

 

Lenen voor zonnepanelen of niet: vergelijk de kosten

Voor het financieren van zonnepanelen zijn er verschillende opties. Het kopen van de zonnepanelen met eigen geld of met geleend geld, maar u kunt ook zonnepanelen huren. Het kopen van zonnepanelen levert meer rendement op dan huren. We hebben de kosten vergeleken en voor u op een rijtje gezet.

Vergelijking van de maandelijkse en totale kosten

Kosten per maand

Totale kosten na 10 jaar (120 maanden)

Zonnepanelen kopen

€ 0,-

€ 4.265,-

Zonnepanelen huren

€ 65,-

€ 7.800,-

Zonnepanelen kopen met een lening

€ 42,84*

€ 5140,80

* Op basis van 3,90% rente en een aanschafwaarde van € 4.265,-.

Aan de bedragen is al te zien dat het huren van zonnepanelen minder interessant is. Financiert u de panelen met eigen of met geleend geld, dan bespaart u direct op de energierekening. En met geleend geld hoeft u niet eens uw eigen spaargeld te investeren. Bovendien is het slimmer om zonnepanelen te kopen met geleend geld dan te huren: het levert immers meer rendement op. Daarnaast kunt u de btw nog terugvragen, en de rente die u betaalt bij het financieren van de zonnepanelen in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Kijk voor meer info op de website van de Belastingdienst. 

Goedkoop lenen voor zonnepanelen

Voor de groene lening voor zonnepanelen werken we samen met consumentenfinancieringsbedrijf Santander Consumer Finance. U financiert de koop en installatie van uw zonnepanelen met Groen Lenen, waarbij u middels een vast bedrag per maand de lening in 10 jaar aflost. Lees hier meer over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor Groen Lenen.

De duurzame lening is een niet-doorlopend kredietaanbod van Santander Consumer Finance. Toetsing en registratie BKR. Bekijk de algemene voorwaarden op de website van Santander Consumer Finance. EnergieWonen treedt op als vrijgestelde bemiddelaar van Santander. EnergieWonen en Santander geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

Terug naar overzicht

Ook profiteren van zonnepanelen?

Onze expert kan u tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wat de beste oplossing is voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan

Ook profiteren van zonnepanelen?

Onze expert kan u tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wat de beste oplossing is voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan