• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Solease

Een duurzame economie kan pas ontstaan als producten niet meer verkocht worden maar verhuurd. Hiermee verwelkomt Solease hun websitebezoekers. Solease biedt zonnepanelen aan tegen een leasetarief waarbij ze de aanschaf, installatie, monitoring, onderhoud, reparatie en verzekering regelen. Voor een vast bedrag per maand kan de consument zonnepanelen op het dak laten installeren.

Hiermee richten ze zich op de doelgroep welke niet het budget heeft om gelijk enkele duizenden euro’s aan spaargeld uit te geven aan de aanschaf van zonnepanelen maar wel graag wil bijdragen aan een schoner milieu. Dit is tevens het voornaamste argument om te huren in plaats van te kopen. Daarnaast willen ze de drempel omtrent de aanschaf van zonnepanelen zo laag mogelijk maken.

Opbrengst en garantie

Ikea Zonnepanelen - Solease Solease zegt het volgende over zijn prijs-kwaliteit verhouding; Als de investering en dus ook het risico bij de verhuurder ligt zal deze er voor zorgen dat het geleverde materiaal de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Daarnaast benoemen ze dat huren alleen werkt wanneer er volledige transparantie wordt geboden in de prijzen. Solease benoemt dat 50% van de factuur wordt weggezet aan afschrijving, 25% aan reservering voor onderhoud, verzekering, monitoring en 25% aan rente.

Qua rendement zegt Solease het volgende; je betaalt minder huur dan hetgeen je zonnepanelen opleveren. Dus je betaald huur aan de ene kant en aan de andere kant word je energierekening lager. Iets wat dus compleet afhangt van de opbrengst van de panelen.

Daarnaast bouw je €250 per jaar aan korting op wanneer je er uiteindelijk voor kiest om de panelen over te kopen.

Solease garandeert een goede werking van het systeem gedurende de huurperiode. Wanneer er problemen zijn met het systeem komt Solease dit direct verhelpen. Mocht het systeem onverhoopt niet werken krijg je het huurbedrag terug. Zonnepanelen van Solease voldoen aan strenge kwaliteitseisen, mede doordat het bedrijf wordt gefinancierd door externe partijen welke strenge eisen stellen aan hetgeen ze financieren. Ze geven minimaal 10 jaar garantie op panelen en 5 jaar op omvormers. Het systeem heeft 2 jaar garantie.

Esthetiek

Solease biedt twee soorten panelen aan. Namelijk blauwe en zwarte panelen. De blauwe panelen lijken ze niet te promoten. De voorkeur van Solease gaat uit naar de zwarte monokrisallijne panelen waarbij ze benoemen dat ze alleen gebruik maken van de beste panelen. De beste panelen met een hoog vermogen, een hoog rendement en een lange levensduur. Waarbij ze minimaal 295Wp aan vermogen moeten halen. Er wordt niet gesproken over welk merk panelen ze leveren. Mocht de voorkeur uitgaan naar blauwe panelen dan kan de consument dit aangeven.

Milieuvriendelijkheid en innovatie

Solease is door het Management Team magazine uitgeroepen tot ‘gamechanger’. Dit betekend dat ze uniek zijn in hetgeen ze doen. Daarnaast worden ze gesteund en gefinancierd door Het Limburgs Energiefonds, Energiefonds Overijssel, Energiefonds Utrecht, ClimeteKic en Utrechtinc. Ook zijn ze sinds 2017 gaan samenwerken met Nuon. Verder worden ze ook nog Europees gesteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Ze zijn een enthousiast, jong bedrijf met een missie. Ze willen voor iedereen de drempel voor zonne-energie zo laag mogelijk maken en iedereen de kans bieden om iets bij te dragen aan het milieu.

EnergieWonen werkt niet direct samen met Solease maar indien u een offerte aanvraagt zullen wij u een beter alternatief voorstellen. Gratis en vrijblijvend.

Aanbieding van energiewonen

Financiering met een duurzaamheidslening


De aanschaf van zonnepanelen is een aanzienlijke uitgave. Heeft u het geld niet direct beschikbaar? Dan is een duurzaamheidslening mogelijk interessant. U leent dan met een lage rente van 1,6%. (rente per 11 januari 2016)

Het rendement van een zonne-energiesysteem met zonnepanelen is hoger dan de kosten van de duurzaamheidslening, dus waar wacht u nog op?

Voor meer informatie en advies op maat kunt u natuurlijk ook terecht bij uw installateur. Heeft u nog geen installateur? Vraag dan onze installateur eens.

 

Gratis offerte