• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Historie EnergieWonen

Historie EnergieWonen | EnergieWonenMedio 2009 is EnergieWonen gestart door Wilco, Michiel en Hans. Eerst vanuit hun eigen woning. Potentiële klanten bellen, bezoeken, offertes uitbrengen en ook installeren. We verzorgden het hele traject van A tot Z.

In 2011 kwam er een collega bij om ons te helpen met de verkoop en ging Hans meer de administratie doen. Eind 2011 was de vraag naar zonnepanelen zo toegenomen dat we er twee nieuwe adviseurs bij kregen. In 2012 hadden we een kantoor nodig en daarvoor kozen we Almere (het geografische midden van de woonplaatsen van de eigenaren) in eerst instantie een klein kantoortje waar we eens in de week konden overleggen.

In februari 2012 werd klantenserviceafdeling opgericht en hadden we twee medewerksters die ons hielpen met het maken van afspraken en het voeren van de administratie.

In februari 2013 zijn we verhuisd naar de Hawaiiweg in Almere, een prachtig kantoorpand waar we iedereen een goede werkplek konden bieden. We waren inmiddels met 12 adviseurs en een gestaag groeiend aantal verkochte systemen.

In 2014 is het eigen installatiebedrijf opgericht in Ede (EnergieWonen InstallatieService) waar momenteel een groep van 32 monteurs, elektriciens en administratieve medewerkers maandelijks meer dan 200 systemen monteren.

In 2017 is EnergieWonen doorgegroeid naar een omvang van 20 adviseurs, worden er maandelijks tussen de 300 en 350 systemen gemonteerd en halen we een klanttevredenheid van 8,9 waar we ronduit trots op zijn.

Vol trots kunnen wij melden dat in 2019 is EnergieWonen toegetreden tot de Essent Servicepartnergroep. EnergieWonen blijft actief op de particuliere markt onder haar eigen naam maar zal naast haar huidige verkoopkanalen zich ook gaan richten op de particuliere klanten van Essent.

We hebben door de jaren heen meer dan 16.000 systemen geïnstalleerd. We kunnen gerust stellen dat we alle ervaring en expertise in huis hebben om ook voor u een perfect systeem te kunnen leveren en installeren.