• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Panasonic Zonnepanelen

Steevast hoog rendement door innovatieve ontwikkeling

In 1975 startte SANYO Solar met de productie van zonnecellen op basis van silicium. Dat was het begin van een serieuze trend die al snel gevolgd werd door andere producenten. SANYO zorgde voor een groei in celrendement van 16,4% naar 21,6%! Dit resultaat behaalden zij met zeer lage productiekosten.

Dat was een van de redenen voor Panasonic om het Japanse bedrijf over te nemen en daarmee kunnen zij een ervaring van 30 jaar waarmaken. Panasonic Zonnepanelen blijft streven naar ontwikkeling op het gebied van zonne-energie. Dat maakt het een zeer invloedrijke speler in deze branche.

Opbrengst en garantie

Panasonic zonnepanelen | EnergieWonenPanasonic staat bekend om haar energiebewuste keuzes. Bij het ontwikkelen van nieuwe technieken houden zij de gevolgen voor het milieu nauwlettend in de gaten. Dit geldt niet alleen voor zonnepanelen, maar voor het complete assortiment van deze gigant.

Het rendement per vierkante meter is gemiddeld hoger dan de instapmodellen van andere merken. Bovendien Panasonic een garantieplan tot 10 jaar na de installatie. De garantie is geldig voor een opbrengst van:

  • 90% in de eerste tien jaar
  • 80% na 25 jaar
  • en een lage degradatie van 8%

De panelen zijn TÜV Rheinland-gecertificeerd en het onafhankelijke testcentrum noemt de Panasonic-panelen de beste in hun klasse.

Esthetiek

Naast de 'gewone' polykristallijne (blauwe) en monokristallijne (zwarte) zonnepanelen heeft Panasonic nog een speciale variant in het assortiment. Het HIT-zonnepaneel (Heterojunction with Intrinsic Thin Layer) is een combinatie van monokristallijne en dunne film panelen.
Wat zo mooi is aan dit paneel? Deze unieke techniek levert meer stroom per zonnecel op dan de zonnecellen van reguliere panelen. Bovendien is het paneel goed bestand tegen hogere temperaturen door een coating van dunne film over de monokristallijne cellen.

De introductie van de HIT-serie leidde tot het ontwerp van nog een andere keuzemogelijkheid: de Black Back Sheet panelen die volledig zwart en anti-reflecterend zijn. Het voordeel van deze uitvoering is dat de coating de omzetting van licht naar energie nog eens extra vergroot.

Betrouwbaarheid & zekerheid

Panasonic heeft over de jaren met zijn grote scala aan producten, van tv’s tot zonnepanelen, hun betrouwbaarheid wel bewezen. Daarnaast houdt Panasonic zich al (meer dan 30) jaar bezig met de ontwikkeling van zonnepanelen en energiebesparende maatregelen. Het bedrijf Panasonic is overtuigd van de kwaliteit en de duurzaamheid van hun zonnepanelen, vandaar ook de hoge vermogensgarantie. Daarmee bent u 25 jaar verzekerd van uw eigen stroomvoorziening.

Aanbieding van EnergieWonen

Financiering met een duurzaamheidslening

De aanschaf van zonnepanelen is een aanzienlijke uitgave. Heeft u het geld niet direct beschikbaar? Dan is een duurzaamheidslening mogelijk interessant. U leent dan met een lage rente van 1,6% (rente per 11 januari 2016).

Het rendement van een zonne-energiesysteem met zonnepanelen is hoger dan de kosten van de duurzaamheidslening, dus waar wacht u nog op?

Voor meer informatie en advies op maat kunt u natuurlijk ook terecht bij uw installateur. Heeft u nog geen installateur?
Vraag dan onze installateur eens

 

Gratis offerte