• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

S-Energy zonnepaneel

S-Energy zonnepaneel

EnergieWonen werkt graag met paneel fabrikanten die zichzelf ruimschoots bewezen hebben in de markt. S-Energy is zo'n partij. Afkomstig uit Gyeonggi-do, Zuid-Korea, op ongeveer 40 minuten rijden vanaf het vliegveld van Seoul ligt het hoofdkantoor van S-Energy.

Het bedrijf startte in 1994 onder de vleugels van Samsung (die in 2001 uitstapte om zich op TV's en telefoons te concentreren) en heeft de kwaliteitseisen die bij Samsung horen eerder verbeterd dan losgelaten.

Sterk management met een focus op productiekwaliteit en controle van de geleverde producten heeft ervoor gezorgd dat het merk een Triple A-status (AAA) heeft onder de panelen leveranciers. De beursgang in 2008 heeft ertoe geleid dat er nieuwe en nog betere fabrieken konden worden geopend (de grootste productiefaciliteit ligt nu in het district Deajeon) maar belangrijker voor klanten van S-Energy heeft het bedrijf een smetteloze reputatie als het gaat om de financiƫle prestaties.

Er is een belangrijk kenmerk als professionele investeerders (bijvoorbeeld die grote zonnepanelenparken aanleggen) een zonnepanelen leverancier beoordelen:

  • De Tier score van een fabrikant

De Tier score is een score die ieder kwartaal wordt uitgegeven door Bloomberg (een toonaangevend financieel beoordelings instituut) die bepaald of banken zaken kunnen doen (lees: leningen kunnen verstrekken) aan partijen die zonnepaneelparken willen aanleggen met een bepaald merk panelen. Alleen als op basis van onderzoek door Bloomberg een fabrikant een Tier-1 score krijgt dan is zo'n zonnepark (met dat merk panelen) financierbaar. Die score wordt alleen uitgedeeld als ook Bloomberg zeker weet dat de fabrikant niet alleen haar zaakjes qua kwaliteit maar ook financieel op orde heeft. Ook om die reden doet EnergieWonen alleen zaken met Tier-1 fabrikanten, de specialisten investeren soms wel 100 miljoen in dit soort parken en we zouden wel gek zijn om die expertise niet te gebruiken.

EnergieWonen voert momenteel de volgende 2 panelen van S-Energy

  1. De S-Energy 275 poly blackframe
  2. De S-Energy 300 Percium ALL BLACK

Alle door EnergieWonen gevoerde panelen worden getest en gecontroleerd op PiD (Potential Induced Degradation, een technisch aspect waardoor de panelen op termijn veel minder gaan opleveren).

Gezien de jarenlange ervaring die S-Energy heeft en de goede en stabiele productie is het paneel een welkome aanvulling van het assortiment van EnergieWonen gebleken, niet alleen EnergieWonen denkt daar zo over maar ook onze vele tevreden klanten.

 

Gratis offerte