• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu gesloten
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

S-Energy zonnepaneel

EnergieWonen werkt graag met paneel fabrikanten die zichzelf ruimschoots bewezen hebben in de markt. S-Energy is zo'n partij. Afkomstig uit Gyeonggi-do, Zuid-Korea, op ongeveer 40 minuten rijden vanaf het vliegveld van Seoul ligt het hoofdkantoor van S-Energy.

Het bedrijf startte in 1994 onder de vleugels van Samsung (die in 2001 uitstapte om zich op TV's en telefoons te concentreren) en heeft de kwaliteitseisen die bij Samsung horen eerder verbeterd dan losgelaten.

Sterk management met een focus op productiekwaliteit en controle van de geleverde producten heeft ervoor gezorgd dat het merk een Triple A-status (AAA) heeft onder de panelen leveranciers. De beursgang in 2008 heeft ertoe geleid dat er nieuwe en nog betere fabrieken konden worden geopend (de grootste productiefaciliteit ligt nu in het district Deajeon) maar belangrijker voor klanten van S-Energy heeft het bedrijf een smetteloze reputatie als het gaat om de financiƫle prestaties.

Er zijn 2 belangrijke kenmerken als professionele investeerders (bijvoorbeeld die grote zonnepanelenparken aanleggen) een zonnepanelen leverancier beoordelen:

  • De Tier score van een fabrikant
  • De Altman-Z score van een fabrikant

De Tier score is een score die ieder kwartaal wordt uitgegeven door Bloomberg (een toonaangevend financieel beoordelings instituut) die bepaald of banken zaken kunnen doen (lees: leningen kunnen verstrekken) aan partijen die zonnepaneelparken willen aanleggen met een bepaald merk panelen. Alleen als op basis van onderzoek door Bloomberg een fabrikant een Tier-1 score krijgt dan is zo'n zonnepark (met dat merk panelen) financierbaar. Die score wordt alleen uitgedeeld als ook Bloomberg zeker weet dat de fabrikant niet alleen haar zaakjes qua kwaliteit maar ook financieel op orde heeft. Ook om die reden doet EnergieWonen alleen zaken met Tier-1 fabrikanten, de specialisten investeren soms wel 100 miljoen in dit soort parken en we zouden wel gek zijn om die expertise niet te gebruiken.

Deze score is samengesteld door professor Edward Altman in 1968. De score is een mix van meerdere (veelal financiƫle) factoren die de kans berekend dat een solarfabrikant binnen een periode van 2 jaar failliet kan gaan. Door de jaren heen heeft deze zogenaamde Altman-Z score een behoorlijk goede reputatie opgebouwd en wordt door alle professionals in de branche beschouwd als een zeer goede indicator om te bepalen of een fabrikant mooie verhalen of mooie producten verkoopt. Indien een Altman-Z score laag (onder de 1,5) of zelfs negatief is wordt het risico dat u als klant in de toekomst geen garantie meer heeft wel erg groot en moet u zich serieus afvragen of het wel een goede keuze is.

EnergieWonen voert momenteel de volgende 3 panelen van S-Energy

  1. De S-Energy 270 poly blackframe
  2. De S-Energy 290 Percium ALL BLACK
  3. De S-Energy 300 Percium mono BlackFrame

Alle door EnergieWonen gevoerde panelen worden getest en gecontroleerd op PiD (Potential Induced Degradation, een technisch aspect waardoor de panelen op termijn veel minder gaan opleveren).

Gezien de jarenlange ervaring die S-Energy heeft en de goede en stabiele productie is het paneel een welkome aanvulling van het assortiment van EnergieWonen gebleken, niet alleen EnergieWonen denkt daar zo over maar ook onze vele tevreden klanten.

 

Gratis offerte