• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

 • Nu geopend (tot 21:00)
 • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Solar Frontier zonnepanelen

Unieke eigenschappen en een zeer hoog rendement

Solar Frontier is een 100% dochteronderneming van Showa Shell Sekiyu KK (TYO: 5002), een consortium waarin Koninklijke Shell en Saudi Aramco participeren. Het is de grootste en snelst groeiende producent van de nieuwste generatie CIS dunne film-zonnepanelen.

Opbrengst

Esthetiek

SolarFrontier zonnepanelenDoor het zwarte uiterlijk integreren deze zonnepanelen mooi in de omgeving. Dankzij de hoge schaduwtolerantie kan, bij vrijstaande installaties of op platte daken, de afstand tussen rijen zonnepanelen verkleind worden, waardoor de integratie in de omgeving optimaal is.

Hoe goed en mooi de zonnepanelen van Solar Frontier ook zijn, het kan voorkomen dat een licht troebel effect zichtbaar is op één van de zonnepanelen. Dit zogenaamde ‘Aurora-effect’ is een gevolg van het productieproces, maar heeft geen negatief effect op de prestaties van de zonnepanelen.

Betrouwbaarheid

De Solar Frontier zonnepanelen worden uitvoerig getest tegen extreme hitte, koude en gewicht, zowel in het eigen Atsugi Research Center als ook door onafhankelijke instituten zoals TÜV en Atlas 25+. De uitgebreide duurtesten geven garantie op het langetermijnrendement van de zonnepanelen.

Vermogens-stabiliteit

In warme weersomstandigheden daalt de opbrengst van kristallijne zonnepanelen aanzienlijk. De Solar Frontier zonnepanelen genereren ook bij warm weer een zeer goede opbrengst door de hoge temperatuurstabiliteit.

Milieuvriendelijk

De Solar Frontier zonnepanelen bevatten geen verontreinigende stoffen, zoals cadmium en lood, en voldoen aan de RoHS-richtlijn (Restriction of Hazardous Substances). Bovendien hebben de zonnepanelen een energieterugverdientijd van minder dan 1 jaar, in vergelijking met 2,5 jaar voor andere fabrikanten.

De Senior Vice President Mr. Atsuhiko Hirano van Solar Frontier over zijn product:

CIS-technologie voor de hoogste opbrengsten

De technologie CIS, niet te verwarren met c-Si (kristallijn silicium), is een milieuvriendelijke techniek die fors in opmars is. De ‘dunne film-laag’ zit tussen twee glasstructuren en is dus perfect beschermd.

Een uitgebreide (technische) toelichting op de specifieke kwaliteiten van de CIS technologie, die leiden tot de hoogste opbrengsten, leest u in de onderstaande artikelen:
 • Goede prestaties bij weinig zonlicht CIS tegenover c-Si
 • Hoge schaduwtolerantie CIS tegenover c-Si
 • Temperatuurcoëfficiënt CIS tegenover c-Si
 • Light Soaking Effect

Vermogen is vergelijkbaar met kristallijne panelen

Solar Frontier heeft een 170 Wp-zonnepaneel beschikbaar met een afmeting van 125,7 x 97,7 cm. Dit is iets kleiner dan de standaard 240 Wp-kristallijne zonnepanelen, met een afmeting van ca. 165 x 99 cm.
Omgerekend naar de oppervlakte genereert het 170 Wp-zonnepaneel een rendement dat gelijk is aan dat van het 240 Wp-crystalline zonnepaneel. Dat maakt het 170 Wp-paneel een zeer interessant alternatief. Voor meer informatie bezoek ook eens de website of bekijk de datasheet.

PowerSet Turbo

Een compleet modulair pakket

Solar Frontier heeft een compleet pakket samengesteld van zonnepanelen, een Turbo-omvormer en bijbehorende bekabeling en stekkers. Alles is perfect op elkaar afgestemd voor een optimaal rendement.

Vooral de ‘eigen’ omvormer is een belangrijke toevoeging, omdat voor een hoog rendement van uw zonne-energiesysteem de kwaliteit van de omvormer absoluut van belang is.

Registratiecertificaat voor de garantie

Wanneer u een PowerSet koopt en deze bij Solar Frontier registreert, ontvangt u een bewijs van registratie. Samen met de originele factuur vormt dat uw garantiebewijs voor de periode van 10 jaar.

Aanbieding van EnergieWonen

Financiering met een duurzaamheidslening


De aanschaf van zonnepanelen is een aanzienlijke uitgave. Heeft u het geld niet direct beschikbaar? Dan is een duurzaamheidslening mogelijk interessant. U leent dan met een lage rente van 1,6% (rente per 11 januari 2016).
Het rendement van een zonne-energiesysteem met zonnepanelen is hoger dan de kosten van de duurzaamheidslening, dus waar wacht u nog op?

Voor meer informatie en advies op maat kunt u natuurlijk ook terecht bij uw installateur. Heeft u nog geen installateur?
Vraag dan onze installateur eens.

Testresultaten van Solar Frontier Zonnepanelen

Overtuig uzelf

De testresultaten tonen duidelijk de voordelen aan van Solar Frontier zonnepanelen. U kunt zich hier verder in verdiepen door het lezen van onderstaande artikelen:
 • Rendement: Testresultaten | artikel op deze website
 • CIS tegenover andere technologieën: http://www.solar-frontier.eu/en/references/cis-vs-other-technologies/ | artikel op de website
 • De CIS Technologie_Officiële Test Resultaten_GB | pdf
 • De CIS Technologie_Hoogste Opbrengsten onder extreme condities_GB | pdf
 • De Zonnepanelen_CIS-Brochure_GB | pdf

Ook IKEA en ThyssenKrupp kiezen voor Solar Frontier zonnepanelen!

 • IKEA kiest voor deze zonnepanelen
 • ThyssenKrupp kiest voor deze zonnepanelen

 

Gratis offerte