• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

SolarEdge Omvormers

Haal het maximale uit uw zonnepanelen

Een van de marktleiders op het gebied van omvormers voor zonnepanelen is SolarEdge. Zij bieden u een omvormer systeem met een veelvoud aan optimizers voor achter uw zonnepanelen en een omvormer voor het gehele systeem. Dit zorgt er voor dat u een optimale energie opbrengst uit uw systeem haalt. Deze jonge speler bestaat pas sinds 2006 maar heeft al een groot deel van de markt veroverd door hun slimme omvormer én optimizer systemen. Hiermee bezitten ze in 2009 70% van de optimizer markt.

Opbrengst

SolarEdge zonnepanelenMet een reguliere string- omvormer wordt maar liefst 6% van uw panelen niet benut wanneer er geen schaduw is. Dit is mét schaduw maar liefst 16% tot 25%. De oorzaak hiervan is omdat een regeling per zonnepaneel over het algemeen ontbreekt bij string omvormers. Hiermee kan het dus voorkomen; aangezien zonnepanelen altijd in serie schakeling staan, dat er een zonnepaneel is die minder goed is als de rest wordt de toevoer naar de andere panelen ‘afgeknepen’ en levert het u minder winst op. Dit probleem is te verhelpen door een SolarEdge Optimizer achter uw zonnepanelen te plaatsen. Hierdoor worden de zonnepanelen individueel geregeld en haalt u de maximale opbrengst uit uw zonnepanelen installatie.

Betrouwbaarheid

Door optimizers en omvormers van SolarEdge bij uw systeem aan te schaffen hoeft u zich geen zorgen te maken over de werking en het rendement van uw zonnepanelen. Uit onze ervaring blijkt dat een systeem met optimizers van SolarEdge beter presteert dan systemen met een reguliere omvormer. Het monitoringsysteem van SolarEdge zorgt er ook voor dat u pér zonnepaneel in de gaten kunt houden wat de opbrengst is en of er een paneel is dat minder presteert als de rest.

Stabiliteit

Door de optimizers en omvormers van SolarEdge heeft u dus een stabieler systeem. Daarbij hebt u ook een veiliger systeem. Door bijvoorbeeld de vlamboogdetectie detecteert het systeem of er een los contact of beschadigde kabel is. In dit geval is er kans op oververhitting van het systeem. Wanneer dit gebeurd schakelt het systeem het voltage (wat gemiddeld rond de 360 volt ligt) terug naar 1 volt per paneel. Zo kan er nooit een gevaarlijke situatie ontstaan op het dak.

Aanbieding van energiewonen

Financiering met een duurzaamheidslening


De aanschaf van zonnepanelen is een aanzienlijke uitgave. Heeft u het geld niet direct beschikbaar? Dan is een duurzaamheidslening mogelijk interessant. U leent dan met een lage rente van 1,6%. (rente per 11 januari 2016)

Het rendement van een zonne-energiesysteem met SolarEdge zonnepanelen is hoger dan de kosten van de duurzaamheidslening, dus waar wacht u nog op?

Voor meer informatie en advies op maat kunt u natuurlijk ook terecht bij uw installateur. Heeft u nog geen installateur? Vraag dan onze installateur eens.

 

Gratis offerte