• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Lagere energiekosten

Lagere energiekosten door zonnepanelen

Zodra uw zonnepanelen geplaatst zijn, leveren die stroom op. Stroom die u direct in uw huis gebruikt of stroom die, wanneer u niet alles meteen verbruikt, wordt teruggeleverd op het elektriciteitsnetwerk. Aan het einde van het jaar wordt bekeken hoeveel energie u heeft 'ingekocht' en hoeveel u heeft 'teruggeleverd'. De verrekening daarvan heet 'salderen'.

Gemiddelde opbrengst per jaar


De gemiddelde omvang van een zonnepaneelsysteem dat EnergieWonen plaatst, is zo’n 3.500Wp (ongeveer zo’n 14 panelen). De opbrengst van zo’n systeem ligt meestal rond de 3.200 kWh per jaar. Als we uitgaan van een gemiddelde energieprijs (inclusief energiebelasting en BTW) van 22,5 eurocent levert u dat dus (3.200 kWh x € 0,225) € 720,- per jaar op.

Directe besparing per maand

Door middel van uw energierekening betaalt u nu, naast kosten voor gasverbruik, een deel voor het gebruik van elektriciteit. Zodra u uw panelen geplaatst heeft, kunt u uitrekenen hoeveel stroom u minder gaat 'inkopen'. U kunt uw energiemaatschappij verzoeken uw maandelijkse voorschot voor het elektriciteitsdeel direct te verlagen. Zo bespaart u direct al geld. Bij een gemiddeld systeem is dit wel € 60,- per maand.

Of de energieprijs (of de belasting op energie) veel zal stijgen of zal dalen, dat is moeilijk te voorspellen. Het lijkt er echter niet op dat er binnen tien jaar een drastische prijsdaling op de loer ligt, omdat de vraag naar elektriciteit juist explosief toeneemt. Denk hierbij aan de toename van apparaten en elektrische auto’s.