• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu geopend (tot 21:00)
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Onafhankelijk van energieleveranciers

Onafhankelijk van energieleveranciers met energie van zonnepanelenZodra u zonnepanelen heeft, maakt u uw eigen stroom. Dit betekent nog niet dat u zich kunt 'loskoppelen' van het net. In de winter verbruikt u namelijk meer stroom dan u zelf kunt opwekken. En ook in de zomer wilt u ’s nachts stroom gebruiken die uw panelen in het donker niet kunnen opwekken.

Meer onafhankelijkheid door zonnepanelen

De technologie van accu’s verbetert snel, maar is nog niet rendabel genoeg. Binnen enkele jaren zullen accu’s waarschijnlijk wel een oplossing bieden om overdag opgewekte stroom op te slaan en ’s nachts weer zelf te gebruiken. Om echter een langere periode in de winter te overbruggen, is een dermate grote accucapaciteit nodig die de komende decennia nog niet haalbaar is.

U bent voorlopig dus nog niet volledig onafhankelijk van uw energieleverancier, maar u bent wel minder afhankelijk van prijsfluctuaties. U bent immers zelf producent van energie en u bepaalt dan zelf de prijs van uw energie.

Eilandbeveiliging bij stroomuitval

Bij stroomuitval produceren uw zonnepanelen ook geen stroom. Als in uw buurt, straat of wijk de stroom uitvalt, schakelt uw omvormer van de panelen ook uit. Dit noemt men 'eilandbeveiliging' en dat is bedoeld om ervoor te zorgen dat de monteur niet onder stroom wordt gezet bij het herstellen van de stroomvoorziening. De eilandbeveiliging is wettelijk verplicht en geldt voor alle omvormers die op de Nederlandse markt zijn toegelaten.