• Vragen? Bel ons: 088 55 66 770

  • Nu gesloten
  • Jacqueline, Manager Klantenservice

Direct persoonlijk advies?

Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten zonnepanelen? | EnergieWonen

Wat kosten zonnepanelen? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Vaak ziet u lastige berekeningen of een pakket dat u kunt kiezen. Maar omdat iedere situatie anders is willen wij u geen illusie voorhouden. Om u toch een indicatie te geven voor de prijs van zonnepanelen kunt u in onze calculator hier onder uw ideale systeem samenstellen. Zo kunt u zelf aangeven hoeveel zonnepanelen u wilt en welke soort omvormer u wenst.

Als u naast de velden op het informatie icoon klikt kunt u bekijken welke soort of hoeveel zonnepanelen u wilt, welke soort omvormer en kunt u uw dak selecteren voor de montage.

De prijzen die vertoond worden zijn voor u berekend op basis van een vergelijkbaar zonnepanelensysteem dat wij de afgelopen 6 maand hebben gerealiseerd. U krijgt hiervoor een minimum prijs om rekening mee te houden, een maximumprijs en het gemiddelde van de geïnstalleerde systemen.

Wat kosten zonnepanelen? Bereken hier de prijs van een installatie.

of

Veelgestelde vragen

Waarom is er zo`n verschil tussen de minumum- en maximumprijzen?

Iedere situatie vraagt om een andere aanpak, denk daarbij aan kabellengtes, type dakhaken of ballast, Wifi-uitlezing, valbeveiliging voor de monteurs etc. Dat zijn slechts een paar van de redenen voor het variëren van de prijzen. Als u serieus overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, aarzelt u dan niet en nodig een van onze specialisten uit. Zij bepalen samen met u de exacte prijs. En voor die prijs doen we het dan ook. Daar mag u ons aan houden. In een uur krijgt u duidelijkheid van een van de meest ervaren specialisten van Nederland.

Hoe kan het dat de prijzen van de berekening verschillen met vorige week?

Onze online prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen over een periode van zes maanden. Dagelijks verschillen de prijzen miniem. U krijgt altijd een duidelijk overzicht van de kosten op het moment van aanvragen via de website. Door de automatische dagelijkse berekening kunnen deze prijzen enigszins verschillen. Echter, op het moment dat u een offerte van onze adviseur krijgt en u hiermee akkoord gaat, dan staat de prijs vast. Neem voor een exacte prijs daarom contact met ons op.

Waarom vermelden jullie geen terugverdientijden?

Terugverdientijden hangen heel specifiek samen met de te verwachten opbrengst in kWh van een systeem. Die kunnen we onmogelijk berekenen op basis van gemiddelden. Daarvoor moet er op locatie worden gekeken naar uw dak, de omgeving, de hellingshoek en afstanden waarover de stroom moet worden getransporteerd. Wij willen u niet teleurstellen en kiezen er daarom voor om geen rekenmodel te plaatsen. Zo scheppen we ook geen valse verwachtingen. Bij ons credo 'Perfectie in zonnepanelen' hoort geen giswerk, maar gaan we uit van realistische berekeningen.

Concurrenten maken een offerte op basis van satellietfoto’s en geavanceerde systemen. Waarom kan EnergieWonen dat niet?

Het is ons nog niet gelukt via google goede foto`s van uw meterkast, uw panlatten, uw bespanting en kabeltrajecten te verkrijgen. Daarom geven wij graag een juiste prijsindicatie op basis van realistische gegevens. We komen daarom graag eerst bij u langs, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Waarom kan ik niet kiezen voor het materiaal zonder installatie?

Ons prijsberekeningssysteem is gebaseerd op onze eigen installaties. Wij leveren nauwelijks aan zelfinstallateurs. Doen we dat toch, dan willen we altijd zelf goed inventariseren wat de mogelijkheden zijn. We willen voorkomen dat een zelfinstallateur de verkeerde spullen geleverd krijgt, een systeem wat niet past of onvoldoende oplevert. Door kwaliteit te bieden, sluiten we toeval uit.