Lagere energiekosten zonnepanelen

elektriciteitsnet

Terug naar overzicht

Zodra uw zonnepanelen zijn geplaatst ziet u direct uw maandelijkse energieverbruik kelderen. Om dit ook op uw energierekening terug zien, kunt u meteen het maandelijkse voorschotbedrag bij uw energieleverancier aanpassen. Hoeveel u exact bespaart hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de hoeveelheid panelen op uw dak, de ligging van uw dak en uw energieverbruik. Ook is het seizoen van invloed op de hoeveelheid opwek. Dit kunnen wij uiteraard nauwkeurig voor u berekenen tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Op deze pagina vertellen wij u vast iets over de gemiddelde opbrengst per jaar.

Salderen

Zodra uw zonnepanelen geplaatst zijn, leveren die stroom op. Stroom die u direct in uw huis gebruikt of stroom die, wanneer u niet alles zelf verbruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Aan het einde van het jaar wordt bekeken hoeveel energie u heeft 'ingekocht' en hoeveel u heeft 'teruggeleverd'. De verrekening daarvan heet 'salderen'.

Opbrengst zonnepanelen berekenen

De gemiddelde omvang van een zonnepaneelsysteem dat EnergieWonen plaatst, is zo’n 3.500Wp (ongeveer zo’n 10 panelen). De opbrengst van zo’n systeem ligt gemiddeld rond de 3.200 kWh per jaar. Als we uitgaan van een gemiddelde energieprijs (inclusief energiebelasting en BTW) van 22,5 eurocent levert u dat dus (3.200 kWh x € 0,225) € 720,- per jaar op.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan om een berekening te laten maken van de zonnepanelen opbrengst voor uw specifieke situatie.

Directe besparing per maand

Doormiddel van uw energierekening betaalt u nu, naast kosten voor gasverbruik, een deel voor het gebruik van elektriciteit. Zodra uw panelen geplaatst zijn, kunt u uitrekenen hoeveel stroom u minder gaat 'inkopen'. U kunt uw energiemaatschappij verzoeken uw maandelijkse voorschot voor het elektriciteitsdeel direct te verlagen. Zo bespaart u direct al geld. Bij een gemiddeld systeem is dit wel € 60,- per maand.

Of de energieprijs (of de belasting op energie) veel zal stijgen of zal dalen, dat is moeilijk te voorspellen. Het lijkt er echter niet op dat er binnen tien jaar een drastische prijsdaling op de loer ligt, omdat de vraag naar elektriciteit juist explosief toeneemt. Denk hierbij aan de toename van apparaten en elektrische auto’s.

Terug naar overzicht

Ook permanent een lagere energierekening?

Onze expert kan u tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wat de beste oplossing is voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan

Ook permanent een lagere energierekening?

Onze expert kan u tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wat de beste oplossing is voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan