Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten zonnepanelen
Als u overweegt zonnepanelen aan te schaffen, wilt u natuurlijk als een van de eerste zaken weten wat dat gaat kosten. Deze vraag is niet eenduidig te beantwoorden, omdat verschillende factoren en omstandigheden de prijs bepalen. In dit artikel geven we u graag inzicht in de kosten van zonnepanelen.

 


De afgelopen jaren zijn de zonnepanelen prijzen flink gedaald. Enerzijds door verbeterde techniek en anderzijds door grootschaligere productie. Hierdoor is de terugverdientijd van zonnepanelen aanzienlijk korter geworden en heeft u uw investering al na circa 7 jaar terugverdiend.

Welke factoren bepalen de prijs?

De prijs van uw zonnepanelensysteem wordt bepaald door een aantal factoren. Het type zonnepanelen, de hoeveelheid panelen, de garanties en zekerheden maar ook de wijze waarop de panelen op het dak gelegd worden en welke omvormer daarbij past.

Soort zonnepanelen

Er zijn zonnepanelen in verschillende prijsklassen op de markt. Wij raden u echter af om voor de goedkoopste zonnepanelen te gaan. Belangrijkste redenen hiervoor zijn dat goedkope zonnepanelen vaak minder opwekken, een kortere levensduur hebben en daardoor ook een kortere garantie. EnergieWonen verkoopt kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen, met een lange levensduur en lange productgarantie. Zo voorkomt u dat goedkoop duurkoop wordt.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

In de ideale situatie wekt u met uw zonnepanelen precies genoeg stroom op om in uw eigen behoefte te voorzien. Dus in sommige gevallen is het helemaal niet verstandig om uw hele dak vol te leggen met panelen. Onze expert kan tijdens een vrijblijvend adviesgesprek uitrekenen wat de perfecte hoeveelheid zonnepanelen is voor uw woning.

Gratis advies aanvragen

Type omvormer

Afhankelijk van de situatie op uw dak worden de zonnepanelen serieel of parallel geschakeld. Hierbij speelt bijvoorbeeld de ligging ten opzichte van de zon, of eventuele schaduwval een rol. EnergieWonen heeft voor iedere situatie de meest geschikte omvormer. Onze expert kan u tijdens een adviesgesprek vertellen welke omvormer het beste past bij uw situatie.

Installatiekosten

Een goede installatie is essentieel voor het functioneren van uw nieuwe zonnepanelensysteem. Alle medewerkers van ons installatiebedrijf zijn VCA-gecertificeerd. Hierdoor werken wij volgens verschillende veiligheidsvoorschriften, zodat de installatie goed en veilig verloopt. Onze installaties worden goed gewaardeerd door onze klanten. We worden beoordeeld met een 9.1 via Klantenvertellen.

We zijn aangesloten bij de stichting InstallQ die verschillende kwaliteitsregelingen ontwikkeld voor de installatiesector, en HollandSolar, dé branchevereniging van de zonne-energiesector. Hierdoor heeft u de zekerheid dat EnergieWonen altijd veilig en volgens de normen en regelgeving zonnepanelen installeert. Onze adviseur kan tijdens een vrijblijvend adviesgesprek berekenen wat de installatiekosten voor uw situatie zijn.

Hoe zit het met de btw-teruggave?

De btw-teruggaafregeling eindigt op 1 januari 2023. Het btw-tarief op zonnepanelen gaat dan naar 0%. Wat je niet betaalt, hoef je ook niet terug te vragen. Dit geldt alleen voor zonnepanelen die op woningen of op bijgebouwen van woningen, zoals een schuur, worden geplaatst.

Prijzen van zonnepanelen

Zoals aangegeven, is de prijs van een zonnepanelensysteem van verschillende zaken afhankelijk. Om die reden kiezen wij ervoor om geen prijzen op onze website te noemen maar onze klanten te voorzien van een advies op maat. In de praktijk is gebleken dat prijsindicaties uit een online berekentool of rekenmodel in de meeste gevallen te veel afwijken van de werkelijkheid. Zo kan een te hoog indicatie bedrag afschrikken en een te lage inschatting voor latere teleurstellingen zorgen.

Om het beste advies en de juiste prijs te kunnen geven is het noodzakelijk om eerst op locatie de situatie goed te bekijken en uw wensen te bespreken. Onze expert bekijkt uw dak en de meterkast en laat u zien wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen en gaat de adviseur pas weg als alles duidelijk is. Zo kunnen wij het meest gunstige plan maken voor uw situatie, en weet u precies waar u aan toe bent. Maak nu een afspraak!
 

Terug naar overzicht

Ook een advies op maat?

Onze expert maakt tijdens een vrijblijvend gesprek een advies op maat, en een berekening van de totale kosten en opbrengt voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan

Ook een advies op maat?

Onze expert maakt tijdens een vrijblijvend gesprek een advies op maat, en een berekening van de totale kosten en opbrengt voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan