Terug naar zonnepanelen

De beste omvormer voor iedere situatie

De omvormer is een essentieel onderdeel van uw zonnepanelensysteem. De stroom die uw panelen opwekken moet tenslotte geschikt worden gemaakt voor gebruik in huis en teruglevering naar het elektriciteitsnet. Wij hebben voor iedere situatie de meest geschikte omvormers geselecteerd. Uitsluitend van topmerken en hoge kwaliteit. Alle omvormers hebben een conformiteitscertificaat, dat vanaf 27 april 2021 verplicht is. Hierdoor haalt u altijd optimaal rendement uit uw zonnepanelen en kunt u jarenlang onbezorgd profiteren van uw zonne-energie.

Onze selectie omvormers

zonnepaneel

Serieel geschakeld

GoodWe

Productgarantie

10 jaar

Vermogen

910 – 32500 W

Efficiency

97,2% - 98,4%

Solaredge HD wave

Parallel geschakeld

Solar Edge

Productgarantie

12-25 jaar

Vermogen

2200 – 27600 W

Efficiency

98,3% 

Enphase iq7plus

Micro omvormer

Enphase IQ serie

Productgarantie

25 jaar 

Vermogen

235 – 460 W

Efficiency

96,5%

Bovenstaande omvormers hebben wij speciaal geselecteerd omdat wij vinden dat dit de beste omvormers zijn op dit moment. We houden de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten en passen onze selectie regelmatig aan. Mocht u interesse hebben in een ander merk of type omvormer, dan kunt u dit altijd met een van onze experts bespreken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.
Serieel geschakeld zonnepanelen systeem

Serieel geschakeld systeem

Serieel geschakelde zonnepanelen zijn allemaal met elkaar verbonden. De panelen vormen een keten, en leveren gezamenlijk een bepaalde hoeveelheid stroom aan de omvormer. Voordelen van dit systeem zijn dat er minder warmteverlies is door hogere spanning en dat de gelijkstroom eenvoudiger omgezet kan worden naar bruikbare wisselstroom. Ook is een serieel systeem goedkoper en sneller te installeren dan een parallel systeem. Het is wel van belang dat de panelen niet in de schaduw liggen.

Omvormers voor serieel geschakelde systemen

Parallel geschakeld systeem

Wanneer uw dak gedeeltelijk in de schaduw ligt, of als er sprake is van verschillende hellingshoeken, dan kan het verstandig zijn om voor een parallel geschakeld systeem te kiezen. Bij parallel schakeling levert ieder zonnepaneel via een optimizer of micro omvormer afzonderlijk stroom aan. Het voordeel hiervan is dat zonnepanelen niet van elkaar afhankelijk zijn. Zo blijft het systeem ook goed functioneren als sommige panelen minder presteren door bijvoorbeeld schaduw.

Omvormers voor parallel geschakelde systemen

Parallel geschakeld zonnepanelen systeem
Dak met micro omvormer

Micro omvormers

Bij een zonnepanelen systeem met micro omvormers, wordt achter ieder zonnepaneel een aparte, kleine omvormer geplaatst. Deze micro omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom direct wordt omgezet naar wisselstroom. Zo hebben minder presterende panelen geen invloed op het geheel en is het mogelijk om per paneel de opbrengst te monitoren. Deze opzet wordt vaak gebruikt bij een systeem met weinig panelen, of veel verschillende hellingshoeken. 

Meer over de Enphase micro-omvormers

Ook de beste zonnepanelen op uw dak?

Onze expert vertelt u graag meer in een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak

Ook de beste zonnepanelen op uw dak?

Onze expert vertelt u graag meer in een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak