Enphase iq7plus

Terug naar overzicht

Onze Enphase serie

Maximale opbrengst met de micro omvormer

De naam zegt het al, een micro omvormer is kleiner dan een standaard omvormer. De micro omvormer, of micro inverter, zorgt ervoor dat de stroom van een individueel zonnepaneel wordt omgezet naar 230 volt, zodat u het direct kunt gebruiken. Ieder zonnepaneel heeft dus een eigen omvormer en is niet afhankelijk van andere panelen. U heeft dan geen grotere omvormer meer nodig voor de aansluiting in de meterkast. Zo haalt u altijd het maximale rendement.

Voordelen van de micro-omvormer:
  •   Maximale opbrengst
  •   Flexibele ligging van de panelen
  •   Eenvoudig uit te breiden
  •   Per paneel de opbrengst monitoren
  •   Geen grote omvormer nodig

Zijn micro omvormers geschikt voor mijn situatie?

Wanneer u last heeft van schaduw op uw dak, is het in veel gevallen aan te raden om voor zonnepanelen micro-omvormers te kiezen. Deze zorgen ondanks de niet ideale situatie voor een optimale opbrengst. Daarnaast bent u minder beperkt in het legplan van uw zonnepanelensysteem, en is het mogelijk om verschillende panelen op andere plaatsen te monteren of later uit te breiden.

Waarom Enphase?

In bovengenoemde situatie is dit volgens ons de beste omvormer. De Enphase omvormers bieden de meest geavanceerde technologie in de markt en garanderen een hoge productie en uitstekende betrouwbaarheid. Behalve dat u profiteert van een hoge opbrengst, zijn Enphase micro omvormers dankzij hoogwaardige materialen en lange levensduur, een uitstekende investering op de langere termijn.

Klaar voor de toekomst

Enphase biedt geavanceerde monitoring en analyse software voor uw zonnepanelen. Met uw smartphone of tablet heeft u direct inzicht in de opwek van uw zonnepanelen en uw daadwerkelijke verbruik. Daarnaast is Enphase ook actief bezig met de ontwikkeling van geavanceerde batterijen, om overtollig geproduceerde energie op te slaan.

Meer informatie?

Onze expert geeft u tijdens een persoonlijk gesprek graag meer informatie over deze omvormer.

Vraag gesprek aan

Technische informatie

Voor technische informatie over onze Enphase omvormers kunt u de datasheet downloaden.