Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak

Terug naar overzicht

Wanneer je overweegt zonnepanelen aan te schaffen, zul je je wellicht afvragen hoeveel panelen je nodig hebt. Idealiter heb je precies genoeg zonnepanelen op jouw dak om in jouw eigen energiebehoefte te voorzien, vandaag en in de komende jaren. In de praktijk kan dit betekenen dat het niet nodig is om jouw hele dak vol te leggen met zonnepanelen.

Je wekt met jouw zonnepanelen genoeg stroom op voor je eigen verbruik

De zonne-stroom die je opwekt zal in de praktijk nooit exact gelijk zijn aan de stroom die je nodig hebt. Zo kan het zijn dat je in de winterperiode extra stroom van jouw energieleverancier afneemt, maar daar staat tegenover dat je deze in de zomer kunt terugleveren aan het net.

Onze experts kunnen je helpen met het berekenen van de ideale hoeveelheid zonnepanelen voor jouw situatie. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Jouw zonnepanelen wekken meer stroom op dan je verbruikt

Wanneer je meer stroom opwekt dan je zelf verbruikt kun je dus jouw stroomoverschot terugleveren aan het elektriciteitsnet. Je krijgt hiervoor een terugleververgoeding. Deze vergoeding ligt rond de 10 cent per kWh. Sinds kort hebben energieleveranciers ook terugleverkosten ingevoerd. Deze kosten betaal je wanneer je energie teruglevert aan het net. Hierdoor is het voor consumenten minder interessant om meer energie op te wekken dan zij verbruiken.

Meer zonnepanelen is niet altijd beter

Ook al lijkt het in eerste instantie aantrekkelijk om zoveel mogelijk zonnepanelen op jouw dak te leggen, in sommige gevallen is het niet verstandig. Onze zonnepanelen-expert kan je helpen met het vinden van de juiste hoeveelheid panelen voor jouw dak. Zo betaalt je niet teveel en bespaar je optimaal.

Structureel méér stroom opwekken dan je verbruikt is dus niet aantrekkelijk. We zetten de belangrijke redenen nog even voor je op een rij:

  • Met de salderingsregeling kun je niet meer opgewekte stroom aftrekken dan uw eigen verbruik.
  • De terugleververgoeding van rond de 10 cent per kWh die je van jouw energieleverancier krijgt.
  • De terugleverkosten voor huishoudens die veel energie terugleveren.
  • De grote investering die je in een groot aantal zonnepanelen moet doen heeft een veel langere terugverdientijd.

Kortom, een slimme hoeveelheid zonnepanelen op uw dak is een hoeveelheid die past bij het gemiddelde verbruik van uw huishouden.

Aantal benodigde zonnepanelen

Het beste advies over de benodigde hoeveelheid zonnepanelen is volgens ons een persoonlijk advies. Niet alleen omdat we dan de situatie in en om jouw woning goed kunnen bekijken, maar ook om tijdens een gesprek jouw persoonlijke eisen en wensen mee te kunnen laten wegen. Hierin wordt ook gekeken naar te verwachte veranderingen in jouw persoonlijke situatie in de nabije toekomst. Daarbij kunt je denken aan opgroeiende kinderen, een elektrische auto of de aanschaf van een airco.

Ook graag een vrijblijvend advies op maat? Neem dan nu contact op met ons service team voor het inplannen van een adviesgesprek met één van onze zonnepanelen-experts.

Terug naar overzicht

Benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan

Benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan