Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen passen er op mijn dak

Terug naar overzicht

Wanneer u overweegt zonnepanelen aan te schaffen, zult u zich wellicht afvragen hoeveel panelen u nodig heeft. Idealiter heeft u precies genoeg zonnepanelen op uw dak om in uw eigen energiebehoefte te voorzien, vandaag en in de komende jaren. In de praktijk kan dit betekenen dat het niet nodig is om uw hele dak vol te leggen met zonnepanelen.

U wekt met uw aantal zonnepanelen genoeg stroom op voor uw eigen verbruik

De zonne-stroom die u opwekt zal in de praktijk nooit exact gelijk zijn aan de stroom die u nodig heeft. Zo kan het zijn dat u in de winterperiode extra stroom van uw energieleverancier afneemt, maar daar staat tegenover dat u in de zomer kunt terugleveren aan het net.

Onze experts kunnen u helpen met het berekenen van de ideale hoeveelheid zonnepanelen voor uw situatie. Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Uw zonnepanelen wekken meer stroom op dan u verbruikt

Wanneer u meer stroom opwekt dan u zelf verbruikt kunt u dus uw stroomoverschot terugleveren aan het elektriciteitsnet. U krijgt hiervoor een terugleververgoeding. Deze vergoeding ligt rond de 10 cent per kWh, waardoor het voor consumenten minder rendabel is om hiervoor meer zonnepanelen aan te schaffen.

Meer zonnepanelen is niet altijd beter

Ook al lijkt het in eerste instantie aantrekkelijk om zoveel mogelijk zonnepanelen op uw dak te leggen, in de sommige gevallen is het niet verstandig. Onze zonnepanelen expert kan u helpen met het vinden van de juiste hoeveelheid panelen voor uw dak. Zo betaalt u niet teveel en bespaart u optimaal.

Structureel méér stroom opwekken dan u verbruikt is dus niet aantrekkelijk. We zetten de belangrijke redenen nog even voor u op een rij:

  • Met de salderingsregeling kunt u niet meer opgewekte stroom aftrekken dan uw eigen verbruik.
  • De terugleververgoeding van rond de 10 cent per kWh die u van uw energieleverancier krijgt.
  • De grote investering die u in een groot aantal zonnepanelen moet doen heeft een veel langere terugverdientijd.
  • Opslag mogelijkheden zoals een thuis accu zijn op dit moment nog duur en niet rendabel.

Kortom, een slimme hoeveelheid zonnepanelen op uw dak is een hoeveelheid die past bij het gemiddelde verbruik van uw huishouden.

Aantal benodigde zonnepanelen

Het beste advies over de benodigde hoeveelheid zonnepanelen is volgens ons een persoonlijk advies. Niet alleen omdat we dan de situatie in en om uw woning goed kunnen bekijken, maar ook om tijdens een gesprek uw persoonlijke eisen en wensen mee te kunnen laten wegen. Hierin wordt ook gekeken naar te verwachte veranderingen in uw persoonlijke situatie in de nabije toekomst. Daarbij kunt u denken aan groter wordende kinderen, een elektrische auto of de aanschaf van een airco.

Ook graag een vrijblijvend advies op maat? Neem dan nu contact op met ons service team voor het inplannen van een adviesgesprek met één van onze zonnepanelen experts.

Terug naar overzicht

Benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan

Benieuwd hoeveel zonnepanelen u nodig heeft?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan