EnergieWonen bedient klanten vanaf heden vanuit één centraal pand.

Stekker in nieuw pand

Terug naar overzicht

EnergieWonen bedient klanten vanaf heden vanuit één centraal pand.

Met het steken van de stekker in het stopcontact, openden Douwe van Gorkum (directeur EnergieWonen) en Resi Becker (CEO van Essent) vandaag het nieuwe pand van EnergieWonen in Ede, gelegen tussen de A12 en de A30. In dit pand voegt EnergieWonen de afdelingen klantenservice, verkoop en administratie (voorheen gevestigd in Almere) samen met de installatie-afdeling. Het gevolg is het creëren van nog kortere lijnen binnen de organisatie. Hierdoor kan zij vanuit één centrale locatie in Nederland al haar huidige en potentiële klanten optimaal bedienen.

Naast deze effectiviteitsslag was een nieuw pand voor EnergieWonen - servicepartner van Essent - eveneens noodzakelijk. De afgelopen jaren heeft het bedrijf een exponentiële groei meegemaakt. Zo heeft de leverancier van zonnepaneelsystemen haar activiteiten in de afgelopen jaren sterk opgeschaald. Hierdoor is behoefte aan ruimere huisvesting voor meer medewerkers en meer logistieke ruimte om alle logistieke activiteiten uit te kunnen voeren.

Innovatie voorop

Het pand in Ede is geheel conform de nieuwste normen gebouwd als het gaat om energiegebruik en -verbruik. Daarmee is het volledig duurzaam. Het wordt daarnaast niet enkel als kantoor, opslag en werkvoorbereiding in gebruik genomen, maar ook als proefopstelling om huidige en potentiële klanten mee te nemen in de mogelijkheden. “We hebben een eigen trainingscentrum voor platte en schuine daken. Hiermee hebben we tevens een demonstratieruimte voor eigen personeel of voor bijvoorbeeld klanten die langs willen komen. Ons eigen dak vormt hierbij het beste voorbeeld: deze kan worden ingezet als demo opstelling van zonnepanelen voor potentiële zakelijke klanten,” aldus Douwe van Gorkum.

Verder is het nieuwe pand van EnergieWonen conform het nieuwe werken ingericht. Dit betekent dat er veel flexplekken zijn en er ruimte voor personeel is om hybride te werken. Dit past uiteraard bij de markt en het werken van nu, maar is ook een stuk milieubewuster omdat er hierdoor minder gereden wordt door het personeel.

De volgende stap in energietransitie

Het verkopen en installeren van systemen ten behoeve van zonnepanelen, is de core business van EnergieWonen. Doel is de komende jaren voorbereidingen te treffen op de verkoop en installatie van thuisbatterijen met laadstation. Daarnaast richt EnergieWonen zich op de nieuwste ontwikkelingen als het gaat om de volledige verzorging en installatie van energiemanagementsystemen, voor zowel particulieren als klein-zakelijke klanten.

“Met het nieuwe pand van EnergieWonen worden de voorwaarden geschept om verder te groeien en te zorgen dat iedereen de volgende stap in de energietransitie kan zetten. Essent helpt zo samen met EnergieWonen consumenten en bedrijven energie slim te gebruiken door zonnepanelen, batterijen, warmtepompen en laadpalen steeds meer op elkaar af te stemmen. Zo houden we de energierekening nu en in de toekomst beter betaalbaar én helpen we Nederland sneller te verduurzamen,” aldus Resi Becker, CEO van Essent. Grip, inzicht in energieverbruik en advies komt op deze manier bij elkaar. Hiermee heeft EnergieWonen een duidelijke visie op haar rol in de energietransitie ontwikkeld.

Terug naar overzicht

Heeft u een eigen dak?

Dan is de kans groot dat u kunt besparen. Onze expert vertelt u hoe.

Vraag een gesprek aan

Heeft u een eigen dak?

Dan is de kans groot dat u kunt besparen. Onze expert vertelt u hoe.

Vraag een gesprek aan