Subsidie zonnepanelen

subsidie zonnepanelen

Terug naar overzicht

Het verduurzamen van onze samenleving wordt steeds belangrijker. De Nederlandse overheid stimuleert daarom energiebesparende maatregelen voor uw woning met diverse financiële tegemoetkomingen. Ook voor het installeren van zonnepanelen. Want door de aanschaf van zonnepanelen doet u niet alleen een slimme investering, maar draagt u ook bij aan een betere leefomgeving voor de toekomst.

Zonnepanelen btw terugvragen

Wanneer u voor zonnepanelen kiest krijgt u zowel voor de aanschaf als de montage de 21% btw terug. Daardoor wordt het een stuk aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. Onze partner ZonnepanelenBTW  kan voor u de btw terugvragen en de vrijstellingen en documenten met de Belastingdienst regelen.

Om in aanmerking te komen voor directe BTW teruggave, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag het totaal BTW bedrag niet hoger zijn dan €2.499,- en dient het energie leveringscontract op dezelfde naam te staan als de persoon die de zonnepanelen aanschaft.

Kijk op ZonnepanelenBTW.nl voor meer informatie over de voorwaarden voor BTW teruggave.

Gemeente subsidie zonnepanelen

Veel gemeenten stimuleren de installatie van zonnepanelen door middel van een subsidie of financiële tegemoetkoming. In de meeste gevallen gaat dit om een lening met een lage rente of een vast subsidiebedrag. Omdat deze regelingen per gemeente anders zijn, is het aan te raden om contact op te nemen met uw eigen gemeente. Vaak is deze informatie ook via de website van de gemeente te vinden.

Energiebespaarlening

Bent u woningeigenaar en wilt u zonnepanelen kopen? Dan is de SVN lening van het Nationaal Warmtefonds misschien iets voor u. Dit is een lening tegen gunstige voorwaarden, waarmee particuliere woningbezitters, VvE’s en scholen de verduurzaming van hun gebouwen kunnen financieren. Denkt u er over om zonnepanelen aan te schaffen, maar beschikt u niet direct over de financiële middelen, dan kan deze lening een optie voor u zijn.

Lees meer over  de Energiebespaarlening bij zonnepanelen. 

Zonnepanelen financieren met een duurzame lening

Om iedereen een kans te geven zonnepanelen te kunnen aanschaffen, bieden wij sinds kort de mogelijkheid om zonnepanelen te financieren met behulp van een duurzame lening. Zo investeert u in de verduurzaming van u huis, zonder dat u uw spaargeld nodig hebt.

Neem contact met ons op voor meer informatie onze duurzame zonnepanelen lening. Om in aanmerking te komen voor een duurzame lening is het belangrijk dat u aan een aantal voorwaarden voldoet. Lees hier meer over de randvoorwaarden.

Subsidie energiebesparende maatregelen

Kijk bij het verduurzamen van uw woning op Energiesubsidiewijzer.nl. Hier ziet u voor welke subsidie u eventueel in aanmerking komt. Daarnaast is het goed om regelmatig op de websites van de Rijksoverheid en uw gemeente te kijken. Subsidies voor energiebesparende maatregelen kunnen jaarlijks verschillen.


Terug naar overzicht

Benieuwd voor welke subsidie u in aanmerking komt?

Onze expert kan u tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wat de beste oplossing is voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan

Benieuwd voor welke subsidie u in aanmerking komt?

Onze expert kan u tijdens een vrijblijvend adviesgesprek vertellen wat de beste oplossing is voor uw situatie.

Vraag een gesprek aan