Veiligheid omvormers

Hoe werkt een omvormer

Terug naar overzicht

Wees gerustgesteld over de veiligheid van onze omvormers

Het gebruik van zonnepanelen en omvormers voor het opwekken van zonne-energie is in populariteit toegenomen vanwege de vele voordelen die het biedt. Onlangs ontstonden er zorgen door een artikel in het nieuws, rondom de veiligheid van omvormers. In dit artikel willen we u geruststellen over de veiligheid van onze omvormers en uitleggen waarom u zich geen zorgen hoeft te maken.

Veiligheid en conformiteit met de EU-wetgeving

Met onze GoodWe, Enphase en SolarEdge omvormers maken we gebruik van gerenommeerde merken. Dit zijn toonaangevende fabrikanten van PV-omvormers. Bij ons voldoen al onze omvormers aan de huidige normen en zijn ze voorzien van een CE-markering. Dit betekent dat ze voldoen aan de gezondheids-, veiligheids-, prestatie- en milieu-eisen zoals vastgesteld in de EU-wetgeving. We hebben ervoor gezorgd dat onze omvormers worden geproduceerd volgens de hoogste normen om de veiligheid van onze klanten te waarborgen.

Beperkte beschikbaarheid van informatie

Het is belangrijk op te merken dat omvormers alleen informatie verstrekken over de opwekking van zonne-energie op een bepaald moment. Ze zijn ontworpen om veilig en efficiënt te functioneren en bieden geen toegang tot andere nuttige gegevens. Dit betekent dat er geen persoonlijk identificeerbare informatie of gevoelige gegevens beschikbaar zijn via de omvormers.

 

Handleiding

Bovendien worden al onze omvormers geleverd met een handleiding, zodat u alle nodige informatie bij de hand hebt. De omvormers uit het nieuwsbericht wat u wellicht hebt gelezen, zijn veelal omvormers zonder handleiding.

Veilige keuze

Het installeren van zonnepanelen en omvormers is een veilige keuze voor het opwekken van zonne-energie. Bij onze omvormers staat veiligheid voorop en we voldoen aan de geldende normen en voorschriften. U kunt erop vertrouwen dat onze omvormers veilig en betrouwbaar zijn. Bovendien is de informatie die via de omvormers beschikbaar is beperkt tot de opwekking van zonne-energie op een bepaald moment, zonder toegang tot persoonlijke of gevoelige gegevens.

We hopen u hiermee voldoende geïnformeerd en tevens gerustgesteld te hebben over de veiligheid van onze omvormers. Geniet van de voordelen van zonne-energie zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de veiligheid van onze omvormers.

Terug naar overzicht

Een persoonlijk zonnepanelen advies?

Maak dan snel een afspraak met een zonnepanelen expert van EnergieWonen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vraag een gesprek aan

Een persoonlijk zonnepanelen advies?

Maak dan snel een afspraak met een zonnepanelen expert van EnergieWonen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Vraag een gesprek aan