Team EWiS

EnergieWonen, als servicepartner onderdeel van Essent, is een van de grootste leveranciers van zonnepanelen in Nederland. Al ruim 11 jaar staan wij als dé zonnepanelenspecialist voor de beste zonnepanelen, het beste advies en de meeste zekerheid. Ons gedreven team van professionals heeft EnergieWonen gemaakt tot wat het vandaag is: een bedrijf met meer dan 20.000 tevreden klanten die dat waarderen met een 9,1. Daar zijn we trots op!

EnergieWonen is volop groeiende en in ontwikkeling. Medio 2023 verwachten we ons prachtige nieuwe bedrijfspand te mogen betrekken en kunnen we nog meer van onze klanten blij maken met hun nieuwe PV-systeem. Vanwege deze uitbreiding in capaciteit, zoeken wij vakkundige collega’s die - net als wij - graag bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

Verkoopadviseur Binnendienst

Wat ga je doen?

Als Verkoopadviseur Binnendienst krijg je potentiële klanten (veelal particulieren) toegewezen. Wij krijgen veel referenten maar klanten komen ook bij ons terecht via bijvoorbeeld Essent of Energiedirect. Je onderzoekt wat hun wensen zijn en wat technisch mogelijk is. Met jouw communicatieve vaardigheden en persoonlijke benadering weet je de vraag achter de vraag te achterhalen en bepaal je op basis van de verzamelde informatie wat de beste oplossing is voor de klant. Je stelt de offerte op en bespreekt deze met de klant in een telefonisch of online adviesgesprek. De klant staat centraal en jij begeleidt de klant in het gehele proces. Opvolging van offertes gebeurt hoofdzakelijk per telefoon en e-mail. Om te zorgen dat jij alles weet over zonnepanelen, word je bij aanvang van je werkzaamheden uitgebreid opgeleid tot Verkoopadviseur zodat jij je snel kan ontwikkelen tot één van onze toppers!

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau
 • Ervaring in de zonnepanelen is mooi meegenomen maar we vinden het belangrijker dat je een commerciële instelling hebt
 • Je beschikt over (telefonische) verkoopervaring en hebt affiniteit met technische installaties
 • Communiceren gaat je uitstekend af en je kunt snel schakelen
 • Je werkt graag zelfstandig maar bent ook een teamspeler
 • Je bent in staat om snel je weg te vinden in onze systemen
 • Je woont in de omgeving van Almere

Wat bieden wij?

Allereerst iedere dag een hoop werkplezier! Samen met je collega’s zet jij je schouders onder de klus die voor je ligt. Bij ons werk je in een prettige en informele werksfeer waarin iedereen zijn best doet om altijd de beste kwaliteit te leveren zodat iedere dag een leuke en succesvolle werkdag is. We helpen je op weg met een gedegen training in zonnepanelen en systemen en je wordt ingewerkt door zeer ervaren collega’s zodat je snel je eigen weg weet te vinden.

Waardering:

 • Een jaarcontract op fulltime basis (40 uur per week) met uitzicht op vast
 • Een basissalaris aangevuld met een zeer aantrekkelijk bonussysteem (salarisindicatie: € 3.000 - € 5.000 bruto per maand)
 • 25 vakantiedagen per jaar (op fulltime basis)
 • Reiskostenvergoeding € 0,21/km (obv fiscale richtlijn)
 • Goede ICT voorzieningen en ook heel belangrijk: echte bonenkoffie
 • Veel leuke extra’s zoals personeelskorting op eigen producten
 • Mogelijkheid om deels vanuit huis te werken

Interesse? Top!

Natuurlijk kun je ons bellen als je interesse of vragen hebt over de vacature. Bel gerust met Jorden Anemaet, teammanager Sales Binnendienst op 06 – 16 71 63 66. Of mail je reactie naar j.anemaet@energiewonen.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.