Zonnepanelen installeren

Zonnepanelen installeren

Bespaar direct met stroom van eigen dak. Laat zonnepanelen installeren door EnergieWonen. Wij zorgen voor de installatie, montage en aansluiting van de zonnepanelen. U hoeft zelf niets te doen. En na de installatie profiteert u direct van uw eigen zonne-energie. Vraag nu zonnepanelen advies op maat aan.

✓ Binnen 1 dag geplaatst
✓ Vakkundige installatie
✓ Tot 25 jaar product- en vermogensgarantie

Gratis advies aanvragen

Zonnepanelen installeren

Bespaar direct met stroom van eigen dak. Laat zonnepanelen installeren door EnergieWonen. Wij zorgen voor de installatie, montage en aansluiting van de zonnepanelen. U hoeft zelf niets te doen. En na de installatie profiteert u direct van uw eigen zonne-energie. Vraag nu zonnepanelen advies op maat aan.

✓ Binnen 1 dag geplaatst
✓ Vakkundige installatie
✓ Tot 25 jaar product- en vermogensgarantie

Gratis advies aanvragenZonnepanelen laten installeren door gecertificeerd monteurs

EnergieWonen heeft ruim 25.000 huishoudens voorzien van zonnepanelen. Door deze ervaring kunnen we installaties tot 30 panelen vaak binnen één dag installeren. Een installatie van 10 panelen is vaak al in een dagdeel geïnstalleerd. Jarenlange ervaring en goede voorbereiding maakt dat we als een geoliede machine en uiteraard ook veilig werken. Onze ervaren monteurs beginnen met de plaatsing, vervolgens de installatie en geven u na de installatie meer informatie omtrent het systeem.

1) Zonnepanelen plaatsen

Een goede en veilige plaatsing is belangrijk om het maximale rendement uit de panelen te halen. Hierbij is de voorbereiding van belang, zodat er rekening gehouden wordt met de richting in het ‘legplan’. Er wordt dan bijvoorbeeld ook gekeken naar obstakels, zoals een schoorsteen of dakraam, en de ruimte tussen het paneel en de rand van het dak. Op basis van deze voorbereiding plaatsen de monteurs in slechts enkele uren de panelen op het dak.

2) Zonnepanelen installeren

Niet alleen het plaatsen van de zonnepanelen is van belang, maar ook de installatie van de omvormer en het aansluiten van het installatiesysteem in de meterkast. Een goede installatie is immers essentieel voor het functioneren van uw nieuwe zonnepanelensysteem. De monteurs zorgen voor de bekabeling van panelen naar omvormer, en van de omvormer naar de meterkast.

Laat enkel gecertificeerde monteurs de zonnepanelen op uw dak installeren. Zo zijn wij aangesloten bij de stichting InstallQ, onze monteurs zijn VCA gecertificeerd en ook ons installatiebedrijf heeft de bedrijfs-VCA. Hierdoor heeft u de zekerheid dat EnergieWonen altijd veilig en volgens de normen en regelgeving zonnepanelen installeert.

3) Uitleg en service na de installatie

Meestal zijn de panelen binnen één dag geplaatst en geïnstalleerd. Ook na de installatie van de zonnepanelen staan we voor u klaar. Onze monteurs geven direct uitleg over de werking van de omvormer, en u ontvangt een handleiding met de meest gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.

Kosten voor de installatie van zonnepanelen

De kosten voor de installatie hangen af van onder andere de aantal zonnepanelen die geplaatst worden en de bereikbaarheid van het dak. Reken voor een installatie van ongeveer 8-10 panelen op een investering van tussen de € 4.000,- en € 6.000,- euro (inclusief de panelen).

Onze adviseur kan tijdens een vrijblijvend adviesgesprek berekenen wat de kosten zijn voor de gehele installatie voor uw situatie, op basis van een woninginspectie. Zo weet u direct waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Hoeveel zonnepanelen worden geïnstalleerd?

Uiteraard bent u benieuwd naar het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft. Dit is afhankelijk van een aantal factoren: stroomverbruik, ruimte op het dak, en het vermogen van de zonnepanelen. Bent u benieuwd naar het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft? Onze adviseurs hebben dat in een mum van tijd voor u berekend.

Gratis advies aanvragen


Veelgestelde vragen over de installatie van zonnepanelen


Installeert EnergieWonen de zonnepanelen zelf?

Ja, EnergieWonen heeft een eigen installatiebedrijf waar dagelijks 10 tot 12 installatieteams zich bezighouden met het installeren van onze zonnepanelensystemen.

Hoe lang duurt het plaatsen?
Het plaatsen is veelal in een beperkt aantal uren gerealiseerd. Zo worden installaties tot 30 panelen binnen één dag geplaatst, een installatie van 10 panelen kan vaak al binnen een dagdeel.

Moet ik mijn zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder?
Om het energienetwerk in Nederland inzichtelijk te houden voor alle netbeheerders, bestaat de website www.energieleveren.nl. Via deze website maakt u een account aan, en vervolgens kunt u uw zonnepanelensysteem aanmelden. Op onze website vindt u een instructiehulp, mocht u er zelf niet uitkomen.

Waar moet de omvormer opgehangen worden?
De omvormer kunt u in principe ophangen waar u wilt. Het is wel belangrijk dat de omvormer voldoende ventilatieruimte heeft. Zo is op zolder of in de garage de beste ruimte. In de slaapkamer is het minder geschikt, aangezien de omvormer bij het aan en uitschakelen een zachte klik geeft. De adviseur zal dit altijd samen met u doornemen, en op basis van de woninginspectie ook een advies geven.

Hoe worden de zonnepanelen op mijn dak bevestigd?
Panelen op een schuin dak bevestigen wij met dakhaken en panelen op een plat dak monteren wij aan steunen. EnergieWonen heeft al meer dan 25.000 systemen geplaatst en weet daardoor alle oplossingen.

Werkt EnergieWonen volgens de wettelijke richtlijnen?
Veiligheid is een van onze belangrijkste uitgangspunten bij installatie. Alle medewerkers bij het installatiebedrijf zijn VCA-gecertificeerd, en werken volgens de juiste richtlijnen. Ons installatiebedrijf heeft uiteraard ook de bedrijfs-VCA, waarmee onderschreven wordt dat wij als bedrijf alle processen en systemen goed op orde hebben om veilig en goed te kunnen installeren. We zijn dan ook aangesloten bij InstallQ, de stichting die staat voor kwaliteitsborging binnen de installatiesector.