Zonnepanelen kopen, waar moet ik op letten

Checklist

Terug naar overzicht

Wanneer u start met uw zoektocht naar de beste zonnepanelen is het verstandig om eerst een idee te krijgen van de hoeveelheid panelen die u nodig hebt en de gemiddelde kosten. De prijs van een zonnepaneleninstallatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de panelen en de hoeveelheid panelen die bij uw situatie passen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

Het is verstandig om het aantal zonnepanelen goed af te stemmen op uw energieverbruik. Als u veel meer energie opwekt dan u verbruikt kunt u dit terug leveren aan het elektriciteitsnet. U krijgt hier nog wel een vergoeding voor, maar die is naar verhouding niet erg hoog en wordt door de nieuwe regelgeving vanaf 2021 afgebouwd.

Onze experts kunnen u helpen met het bepalen van de ideale hoeveelheid zonnepanelen voor uw situatie. Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat kosten zonnepanelen?

Een van de belangrijkste aspecten bij zonnepanelen kopen is het kostenplaatje. Het is een investering voor langere tijd waar u natuurlijk goed over nadenkt. EnergieWonen heeft ervaren adviseurs en installateurs die u van het beste advies voorzien. Er zijn vele verschillende zonnepanelen en de laatste jaren zijn de prijzen erg gedaald. Toch blijkt goedkoop vaak duurkoop. Dus let goed op wat voor panelen u aanschaft.

U profiteert natuurlijk wel van de verlaagde prijzen, want het stelt ons in staat om u het beste aanbod voor kwalitatief goede zonnepanelen te doen. De prijs van uw zonnepanelensysteem is gebaseerd op een aantal factoren zoals het type paneel, het type omvormer, ligging van uw woning, type dak, garanties en de installatie.

EnergieWonen onderscheidt zich in deze sector door een combinatie van een goede prijs-kwaliteitverhouding en een advies op maat. Daarnaast zijn wij met ruim 25.000 installaties in 10 jaar tijd, één van de meest ervaren spelers in de zonnepanelenmarkt. Wij bieden ‘Perfectie in zonnepanelen’; een meerwaarde voor uw woning met een gunstige prijs.

Terugverdientijd zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering. Omdat uw energierekening direct omlaag gaat, verdient u deze investering in redelijk korte tijd terug. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is tussen de 5 tot 10 jaar. Zodra u de investering hebt terugverdiend kunt u nog jarenlang profiteren van uw gratis stroom. Een beter en veiliger rendement dan een spaarrekening of aandelen.

De snelheid waarmee u uw investering terugverdiend is afhankelijk van het aantal zonnepanelen, de hellingshoek van het dak, het aantal zonuren en het berekende rendement van uw installatie.

Voorbeeldberekening: 
Het huishouden van de familie Smit bestaat uit drie personen. Samen verbruiken zij ongeveer 3900 kWh per jaar. Daarvoor betalen zij bij een reguliere energieleverancier € 0,22 voor een kWh en €860.- per jaar voor stroom.  Voor dit verbruik heeft de familie Smit een zonnepaneleninstallatie van 13 panelen nodig. Daarbij komen de kosten van een omvormer en de installatie. 

De terugverdientijd berekenen we door de aanschafkosten te delen door de jaarlijkse energiekosten van de reguliere leverancier. €5.700:€ 860.- is een uitkomst van 6,6 jaar waarin u uw investering terugverdiend. Daarna gaan uw zonnepanelen geld opleveren.  Aangezien de levensduur minimaal 25 jaar is, verdient u daarna een behoorlijk bedrag per jaar.

 

Terug naar overzicht

Benieuwd naar wat uw terugverdientijd is?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan

Benieuwd naar wat uw terugverdientijd is?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan