Zonnepanelen kopen, waar moet ik op letten

Checklist

Terug naar overzicht

Wanneer je start met jouw zoektocht naar de beste zonnepanelen is het verstandig om eerst een idee te krijgen van de hoeveelheid panelen die je nodig hebt en de gemiddelde kosten. De prijs van een zonnepaneleninstallatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het vermogen van de panelen en de hoeveelheid panelen die bij jouw situatie passen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

Het is verstandig om het aantal zonnepanelen goed af te stemmen op jouw energieverbruik. Als je veel meer energie opwekt dan je verbruikt kun je dit terugleveren aan het elektriciteitsnet. U krijgt hier een vergoeding voor, maar die is naar verhouding niet erg hoog en wordt door de beoogde regelgeving vanaf 2027 gestopt. Daarnaast betaal je terugleverkosten over het aantal kWh dat je teruglevert aan het stroomnet.

Onze experts kunnen je helpen met het bepalen van de ideale hoeveelheid zonnepanelen voor jouw situatie. Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wat kosten zonnepanelen?

Een van de belangrijkste aspecten bij zonnepanelen kopen is het kostenplaatje. Het is een investering voor langere tijd waar je natuurlijk goed over nadenkt. EnergieWonen heeft ervaren adviseurs en installateurs die je van het beste advies voorzien. Er zijn vele verschillende zonnepanelen en de laatste jaren zijn de prijzen erg gedaald. Toch blijkt goedkoop vaak duurkoop. Dus let goed op wat voor panelen je aanschaft.

Je profiteert natuurlijk wel van de verlaagde prijzen, want het stelt ons in staat om jou het beste aanbod voor kwalitatief goede zonnepanelen te doen. De prijs van jouw zonnepanelensysteem is gebaseerd op een aantal factoren zoals het type paneel, het type omvormer, ligging van jouw woning, type dak, garanties en de installatie.

EnergieWonen onderscheidt zich in deze sector door een combinatie van een goede prijs-kwaliteitverhouding en een advies op maat. Daarnaast zijn wij met ruim 50.000 installaties in 15 jaar tijd één van de meest ervaren spelers in de zonnepanelenmarkt. Wij bieden ‘Perfectie in zonnepanelen’; een meerwaarde voor jouw woning met een gunstige prijs.

Terugverdientijd zonnepanelen

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering. Omdat jouw energierekening direct omlaag gaat, verdien je deze investering in redelijk korte tijd terug. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is tussen de 6 tot 10 jaar. Zodra je de investering hebt terugverdiend kun je nog jarenlang profiteren van jouw gratis stroom. Een beter en veiliger rendement dan een spaarrekening of aandelen.

De snelheid waarmee je jouw investering terugverdiend is afhankelijk van het aantal zonnepanelen, de hellingshoek van het dak, het aantal zonuren en het berekende rendement van jouw installatie. Hierin wordt ook rekening gehouden met de salderingsregeling en de terugleverkosten.

Terug naar overzicht

Benieuwd naar wat uw terugverdientijd is?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan

Benieuwd naar wat uw terugverdientijd is?

Onze expert kan dit tijdens een vrijblijvend adviesgesprek nauwkeurig voor u berekenen.
Vraag een gesprek aan