De geschiedenis van EnergieWonen

EnergieWonen is met meer dan 25.000 tevreden klanten, uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van zonnepanelen in Nederland. Al ruim 11 jaar staat EnergieWonen voor de beste zonnepanelen, het beste advies en de meeste zekerheid. Onze klanten waarderen ons met een 9,1 en daar zijn wij trots op!

2020

In 2020 zijn wij verhuisd naar een nieuwe locatie in Almere, wederom een mijlpaal in het bestaan van EnergieWonen. Een toekomstbestendig pand, waarin wij ons groeiend aantal medewerkers een prettige werkplek kunnen bieden en van waaruit we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.
Kantoor EnergieWonen 2020
Samenwerking met Essent

2019

In 2019 is EnergieWonen toegetreden tot de Essent Servicepartnergroep. Een belangrijke stap waar we trots op zijn! EnergieWonen blijft actief op de particuliere markt onder haar eigen naam maar zal naast haar huidige verkoopkanalen zich ook gaan richten op de particuliere klanten van Essent.
Dit jaar vierden we ook ons 10-jarig bestaan. We hebben in deze 10 jaar meer dan 20.000 systemen geïnstalleerd, en kunnen gerust stellen dat we alle ervaring en expertise in huis hebben om ook voor u een perfect systeem te kunnen leveren en installeren.

2017

In 2017 is EnergieWonen doorgegroeid naar een omvang van 20 adviseurs, worden er maandelijks tussen de 300 en 350 systemen gemonteerd en halen we een klanttevredenheid van 8,9. Cijfers waar we trots op zijn!
Adviseur EnergieWonen

2016

In 2016 was EnergieWonen de trotse winnaar van een FD Gazellen Awards. Om in aanmerking te komen als FD Gazelle moet de onderneming een omzetgroei van 20% behaald hebben binnen 3 jaar. Verdere vereisten zijn een positief netto resultaat op jaarbasis en de onderneming moet financieel gezond zijn.
fd Gazellen Award
Ewis logo

2014

In 2014 is ons eigen installatiebedrijf opgericht in Ede (EnergieWonen installatie Service) waar momenteel een groep van 45 monteurs, elektriciens en administratieve medewerkers maandelijks meer dan 500 systemen monteren.

2013

In februari 2013 zijn we verhuisd naar de Hawaiiweg in Almere, een prachtig kantoorpand waar we iedereen een goede werkplek konden bieden. We waren inmiddels met 12 adviseurs en een gestaag groeiend aantal verkochte systemen.
Kantoorpand

2012

In 2012 hadden we een kantoor nodig en daarvoor kozen we Almere (het geografische midden van de woonplaatsen van de toenmalige eigenaren) in eerst instantie een klein kantoortje waar we eens in de week konden overleggen. In dat zelfde jaar werd onze klantenserviceafdeling opgericht en hadden we twee medewerksters die ons hielpen met het maken van afspraken en het voeren van de administratie.

2011

In 2011 kwam er een collega bij om ons te helpen met de verkoop en ging Hans meer de administratie doen. Eind 2011 was de vraag naar zonnepanelen zo toegenomen dat we er twee nieuwe adviseurs bij kregen.
Oprichters EnergieWonen Hans Michiel Wilco

2009

Medio 2009 is EnergieWonen gestart door Wilco, Michiel en Hans. Eerst vanuit hun eigen woning. Potentiële klanten bellen, bezoeken, offertes uitbrengen en ook installeren. We verzorgden het hele traject van A tot Z.

Ook een historisch lage energierekening?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze experts.

Maak nu een afspraak

Ook een historisch lage energierekening?

Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze experts.

Maak nu een afspraak