Keurmerken en garantiefonds

In de snel groeiende zonnepanelen markt is het steeds lastiger om aanbieders te vergelijken en een goede keuze te maken. Om onze klanten meer zekerheid te kunnen bieden hebben wij naast het lidmaatschap van de Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE), ook het Zonnekeur keurmerk behaald en ons aangesloten bij de stichting InstallQ. Het Zonnekeur keurmerk garandeert zekerheid op het vlak van techniek en veiligheid, terwijl InstallQ de kwaliteit van ons installatiebedrijf bewaakt en waarborgt. Zo weet u als klant van EnergieWonen dat u zeker bent van kwaliteit.

Zonnekeur

Zonnekeur is hét keurmerk voor zonne-energie bedrijven in Nederland. De bedrijven en producten die het keurmerk voeren moeten aan strenge eisen voldoen en worden regelmatig getoetst door onafhankelijke organisaties.

Dit geeft u handvaten in uw zoektocht naar een geschikte aanbieder van zonnepanelen, en de zekerheid dat u met een betrouwbare partij in zee gaat.

Bekijk het Zonnekeur certificaat van EnergieWonen

Zonnekeur

InstallQ

EnergieWonen is een door InstallQ erkend installatiebedrijf. De onafhankelijke stichting InstallQ ontwikkelt en beheert verschillende kwaliteitsregelingen voor de installatiesector. Daarnaast accrediteert InstallQ examens, opleidingen en bijscholing in installatietechniek.
 

Bekijk het Bewijs van inschrijving InstallQ Elektrotechnische Installateur

Bekijk het Bewijs van inschrijving InstallQ Zonnestroomsystemen

InstallQ

Stichting Garantiefonds ZonneEnergie (SGZE)

Sinds de oprichting van de stichting in september 2014 heeft EnergieWonen besloten om deze uitbreiding van garantie ook voor haar klanten beschikbaar te stellen.

Stichting Garantiefonds Zonnepanelen

De SGZE dekt een eventuele aanbetaling in geval van een faillissement van een installateur tot 30%. Verder heeft u als klant de mogelijkheid om fabrieksgaranties via de stichting in te roepen. Zo hoeft u als klant niet zelf met Duitsland, Amerika of China te communiceren als uw installateur in de toekomst onverhoopt niet meer mocht bestaan. 

Soms kan het voorkomen dat u een conflict met uw installateur heeft waar u niet samen uit komt. Dan is het goed te weten dat u via de SGZE een beroep kunt doen op de geschillencommissie. U dient samen met het afgegeven SGZE-certificaat uw klacht in en de geschillencommissie zal uw dossier onderzoeken en een uitspraak doen. De installateur is gehouden die uitspraak op te volgen. U weet als klant in ieder geval zeker dat uw klacht serieus en professioneel wordt opgevolgd.

EnergieWonen beschouwt het garantiefonds als een gezonde ontwikkeling die ervoor zorg gaat dragen dat professionele partijen aan hun klanten extra zekerheid kunnen bieden en daarmee de onstuimig groeiende markt voor zonnepaneel aanbieders professionaliseert.

Lees meer over garantie op zonnepanelen

 

Kies voor zonnepanelen met zekerheid

Maak nu een afspraak met een van onze experts voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak

Kies voor zonnepanelen met zekerheid

Maak nu een afspraak met een van onze experts voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak