zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken voordat u deze koopt. Dat is een goed idee! Maar waar moet u op letten? Met zonnepanelen bespaart u iedere maand op de energierekening. Door voor aankoop de zonnepanelen te vergelijken, kiest u de beste panelen. Vergelijk nu zonnepanelen op prijs, rendement en vermogen. Hulp nodig? Onze adviseurs staan voor u klaar.

 ✓ Tot 25 jaar garantie
✓ Ruim 25.000 installaties geplaatst
✓ Beoordeling van 9.1

Gratis vergelijk advies

Zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken voordat u deze koopt. Dat is een goed idee! Maar waar moet u op letten? Met zonnepanelen bespaart u iedere maand op de energierekening. Door voor aankoop de zonnepanelen te vergelijken, kiest u de beste panelen. Vergelijk nu zonnepanelen op prijs, rendement en vermogen. Hulp nodig? Onze adviseurs staan voor u klaar.

 ✓ Tot 25 jaar garantie
✓ Ruim 25.000 installaties geplaatst
✓ Beoordeling van 9.1

Gratis vergelijk adviesZonnepanelen vergelijken: zo pakt u het aan

Bij de aanschaf van zonnepanelen kiest u natuurlijk niet voor het eerste paneel dat u tegenkomt. Het is een grote uitgave die u niet zomaar doet. Daarom is goed om een aantal zonnepanelen naast elkaar te zetten, zodat u het paneel kiest dat het meest passend is voor uw woning en wensen. Het belangrijkste is dat u geen appels met peren gaat vergelijken. Uiteraard kijkt u naar de prijs, maar dit is vaak een resultaat van de verschillende onderdelen zoals het aantal panelen, het type omvormer en de garanties. Maar wat is een goede aanpak? We zetten een aantal factoren waar u op moet letten op een rijtje.

 1) Zonnepanelen prijs vergelijken

Uiteraard kijkt u eerst naar de prijzen. Dat is ook logisch. Niemand wil te veel betalen, en er zijn diverse aanbieders. Als u zonnepanelen op prijs gaat vergelijkt, let er dan op dat u aandacht besteed aan de kwaliteit. Een lagere prijs kan ook betekenen dat de panelen van mindere kwaliteit zijn, waardoor de zonnepanelen minder lang te gebruiken zijn en sneller minder energie opwekken. Dan bent u uiteindelijk nog duurder uit. Via EnergieWonen heeft u de keuze uit verschillende panelen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo is er voor ieder dak én portemonnee een geschikt paneel.

2) Zonnepanelen vergelijken op vermogen

Het vermogen is één van de belangrijkste punten waarop u zonnepanelen vergelijkt. Het vermogen is de capaciteit van de panelen, dat wordt uitgedrukt in Wattpiek. De meeste panelen hebben een vermogen van tussen de 300 en 400 Wattpiek. Gemiddeld levert 1 Wattpiek in Nederland ongeveer 0,88 kWh per jaar* op aan stroom. Hoe meer vermogen het zonnepaneel heeft, hoe meer energie deze opwekt. En hoe meer energie er wordt opgewekt, hoe hoger het rendement is.

* Let op: dit is een geschat gemiddelde. Het geleverde vermogen verschilt iets per jaar, vanwege de jaarlijkse variatie in aantal zonuren.

3) Zonnepanelen vergelijken op garantie

Bij het vergelijken van zonnepanelen is het belangrijk dat u ook let op de garantie. Hier zit namelijk een groot verschil in per aanbieder, terwijl het wel een belangrijke factor is. Met garantie weet u zeker dat u lang van de zonnepanelen profiteert. Zo is er de productgarantie op het paneel zelf. Bij EnergieWonen is dit tot 25 jaar, afhankelijk van het type paneel. Maar er is ook vermogensgarantie. Dit is de garantie dat het zonnepaneel genoeg vermogen blijft behouden. Dit wordt meestal uitgedrukt in een percentage van het vermogen dat na 25 jaar gegarandeerd nog gerealiseerd kan worden met het paneel. Alle fabrikanten geven zo’n garantie op hun panelen.

Bijvoorbeeld: op een REC zonnepaneel krijgt u een vermogensgarantie van 92% na 25 jaar. Dit wil zeggen dat u na 25 jaar nog steeds een opbrengst hebt van 92% van het oorspronkelijke rendement.

4) Zonnepanelen vergelijken op materiaal en zonnecellen

Zonnepanelen worden niet allemaal van hetzelfde materiaal gemaakt. De meeste panelen zijn van monokristallijn, polykristallijn, amorf of glas-glas gemaakt. Vaak zijn de zwarte panelen gemaakt van monokristallijn, en de blauwe panelen zijn van polykristallijn. Daarnaast bevat het paneel natuurlijk zonnecellen om de energie te geleiden. Een standaard paneel bevat 60 zonnecellen. Bij EnergieWonen bestaat het paneel uit 120 of 132 zonnecellen. Het voordeel hiervan is dat dit zorgt voor een hogere opbrengst, hoger rendement én langere levensduur. Let hier goed op bij de keuze voor zonnepanelen.

Type zonnepanelen van EnergieWonen vergelijken

De meest verkochte zonnepanelen van EnergieWonen zijn de E.ON en REC panelen. Dit zijn zwarte panelen, gemaakt van monokristallijn en bestaande uit 120 zonnecellen voor een optimaal rendement. Hieronder kunt u de verschillende type zonnepanelen vergelijken op vermogen, productgarantie en vermogensgarantie.


E.ON paneel

Comfort

E.ON 400W paneel

Productgarantie

15 jaar

Vermogensgarantie

84,8% na 25 jaar

Vermogen

400W

Zonnepaneel

Comfort Plus

REC 410W paneel

Productgarantie

25 jaar

Vermogensgarantie

92% na 25 jaar

Vermogen

410W

REC paneel

Premium

REC ALPHA Pure-R 420W paneel

Productgarantie

25 jaar

Vermogensgarantie

92% na 25 jaar

Vermogen

420W

Dit zijn op het moment de beste zonnepanelen op basis van kwaliteit, prijs, vermogen en garantie. We houden de ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten en passen onze selectie regelmatig aan. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor uw dak.

Gratis advies aanvragen


Zonnepanelen aanschaffen en laten installeren

EnergieWonen heeft ruim 25.000 huishoudens voorzien van zonnepanelen. Door deze ervaring kunnen we installaties tot 30 panelen vaak binnen één dag installeren. Een installatie van 10 panelen is in de meeste gevallen al in een dagdeel geïnstalleerd. Jarenlange ervaring en goede voorbereiding maakt dat we als een geoliede machine en uiteraard ook veilig werken.Veelgestelde vragen over zonnepanelen vergelijken
 

Wat is het verschil tussen een blauw en een zwart zonnepaneel?
Het verschil in kleur komt door het productieproces. Blauwe panelen worden gemaakt door brokken silicium samen te persen en daarvan dunne cellen te zagen. Zwarte panelen zijn volgens een opdampingsprincipe gemaakt en van die opgedampte staaf worden cellen gezaagd.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van zonnepanelen offertes?
Bent u van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Vergelijk de offertes dan goed, en vraag door bij een leverancier. Juist in de details zitten vaak de verschillen, zoals in de garantie, merk, kwaliteit of aantal panelen. Controleer ook wat er allemaal bij de offerte is inbegrepen. Een offerte voor losse panelen is niet te vergelijken met een offerte voor een complete systeem inclusief installatie. Let verder goed op de levertijd, extra’s en betalingsvoorwaarden.

Wat betekent fabrieks- dan wel productgarantie bij aanschaf?
De productgarantie is een garantie op de technische staat van het product, zoals op het aluminium, de glasplaat, de junctionbox etc. Voldoet het product binnen de garantieperiode niet meer aan de technische eisen, dan kunt u aanspraak maken op garantie.